Дневен архив: 01/05/2020

Силно земетресение разтърси Пловдив!

Земен трус със сила 4,4 по скалата на Рихтер е усетено в района на град Пловдив пред минути. То е траело около 3 секунди. Чул се силен трясък, след което земята започнала да се люлее Пловдив Епицентърът е бил североизточно от Пловдив. Няма сигнали за пострадали хора или разрушени сгради. Няма евакуирани хора от никъде. Епицентърът е бил североизточно от ... Прочети още »

Младите социалисти в Перник изненадаха работещите в ОП”Флор” за празника

Младежкото обединение в БСП – Перник подари тениски с надпис „Трудът е здраве и живот“ на служителите на ОП „ФЛОР“. Акцията на младите социалисти бе по случай 1 май Международен ден на труда и работническата солидарност. „За няколко месеца служителите на общинското предприятие свършиха огромна работа и почистиха много площи в Перник. Те са пример за всеотдайност в работата, която ... Прочети още »

Отменя се задължителното носене на маски или други предпазни средства на открити обществени места

Днес, 1 май, след среща между министър-председателя и членове на правителството с Националния оперативен щаб, в рамките на която бяха дискутирани противоепидемичните мерки във връзка с разпространението на COVID-19, здравният министър Кирил Ананиев издаде заповед, с която отменя задължителното носене на маски и други предпазни средства на открити обществени места. В заповедта се посочва „Всички лица, които се намират на ... Прочети още »

Няма поголовна сеч в Беласица, сочи съвместна проверка на ЮЗДП и РДГ Благоевград

Във връзка с публикации, в които жители на гр. Петрич сигнализират за поголовно изсичане на гората по пътя за хижа „Беласица”, Югозападното държавно предприятие предоставя следната информация:  Веднага след получаване на сигнала на 29 април т.г. по разпореждане на директора на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов е извършена проверка на терен и по документи съвместно с РДГ Благоевград. Проверяващите са опитали ... Прочети още »

Авиокомпаниите да не връщат пари за билети предлагат 12 държави

Дванадесет държави от ЕС Европейския съюз, включително България, призоваха изпълнителната власт в блока спешно да прекрати задължението на авиокомпаниите да връщат парите на пътниците за анулирани полети заради Covid-19. Вместо това страните настояват превозвачите да дават ваучери за бъдещи пътувания, пише Reuters.  Позицията е изпратена в сряда от министрите на транспорта на Белгия, България, Кипър, Чешката република, Франция, Гърция, Ирландия, ... Прочети още »

МВР затяга контрола върху пътуващите за празниците

МВР затяга контрола заради предстоящите три почивни дни. В страната има изградени над 200 КПП-та.  „Все още са в сила ограниченията за влизане и излизане от областните градове. Извършени са над 55 000 проверки на декларации на пунктовете. Малко над 3400 са декларациите, в които са установени несъответствия, съобщава НОВА ТВ.. Гражданите са казали, че отиват на работа, но всъщност ... Прочети още »

Наемателите на държавни имоти ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от плащане на наем

Министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерския съвет проведоха чрез видеоконферентна връзка извънредно правителствено заседание. Прието е решение, съгласно което до отмяната на извънредното положение наемателите или ползвателите, които са ограничили или преустановили дейността си в имоти – държавна собственост вследствие на мерките и ограниченията, наложени по време на извънредното положение, ще могат да бъдат освобождавани изцяло или частично от ... Прочети още »