Дневен архив: 29/04/2020

Община Перник вече има свой контролен център

Община Перник от днес има и свой контролен център, който следи работещите  над 40 камери за денонощно видеонаблюдение.  Камерите са монтирани в различни точки на града – възлови кръстовища и пътни артерии,  пешеходни зони в централна градска част и други. Устройствата засичат автомобилния трафик и установяват нарушения при паркирането. Те имат възможност и за периметрова охрана, както и аларми при ... Прочети още »

Белодробната болница в Перник получи като дарение нов генератор

С чисто нов генератор за ток е вече Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести – Перник. Дарението направи фирма „Монтажи“ със съдействието на областния управител инж. Емил Костадинов. Съоръжението е монтирано, минали са пробните тестове и работи на пълни обороти. „Благодарение на новия генератор сградата е обезпечена с ток . Радваме се, че има хора, които помагат на ... Прочети още »

Трима са задържани за противозаконно влизане в чуждо жилище и нанасяне побой

  Инцидентът се е случил снощи около 22, 40 ч., когато мъже на 62, 28 и 21-годишна възраст нахлули в жилището на 27-годишен в гр. Перник и му нанесли удар в областта на крака. След това по данни на пострадалия го качили на лек автомобил и тръгнали в неизвестна посока. Получавайки сигнал, служители от Второ РУ блокирали района и много ... Прочети още »

Първи случай на нарушаване на задължителната карантина влиза в съда

Перничанин нарушил задължителната карантина се изправя пред съда.  На 10 април тази година 58-годишният мъж посетил банкова институция, пренебрегвайки задължителната изолация. В рамките на започнатото срещу него разследване е привлечен като обвиняем по чл. 355, ал. 2 от Наказателния кодекс. Заплашва го наказание лишаване от свобода до 5 години и глоба от 10 до 50 хиляди лева.              Работата продължава ... Прочети още »

38-годишен се заканил с убийство на бившата си съпруга, ще го съдят

   Престъплението е извършено на 30 август миналата годна, когато 38-годишен перничанин нахлул в жилището на бившата му съпруга. Мъжът отправил множество заплахи и закани към жената, включително и че ще я убие. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 144, ал. 3 от Наказателния кодекс. Законът предвижда до 6 годни лишаване от свобода.               Работата продължава съвместно ... Прочети още »

31-годишен радомирец отива на съд, заради нанесен побой

31-годишен радомирец ще отговаря за причиняване на средна телесна повреда.  В края на месец октомври миналата година пред дома на 36-годишен радомирец възникнал скандал между него и 41-годишен също от Радомир, който дошъл да си изясняват неуредени взаимоотношения. В разгара на разправията 36-годишният прострелял в крака опонента си със законно притежавано огнестрелно оръжие. Нараняването се оказало леко. Малко след това ... Прочети още »

Удължават до 30 юни плащането на данъци с отстъпка в Радомир

С два месеца, което означава до 30 юни тази година, се удължава срокът, в който местните данъци за недвижими имоти или МПС могат да се платят за цялата 2020 г., като се ползва отстъпка от 5%.  Това решение беше прието на заседание на Общински съвет – Радомир днес. Мярката се налага с цел да се ограничат предпоставките за разпространението на COVID – ... Прочети още »

ЦСМП получи още 50 защитни облекла за многократна употреба от РЗИ- Перник

Центърът за спешна медицинска помощ в Перник получи 50 защитни облекла за многократна употреба от Регионалната здравна инспекция в Перник. Това информира директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов. Те вече са разпределени по филиалите на ЦСМП в областта. „В момента сме снабдили нашите филиали със защитни облекла както за еднократна, така и за многократна употреба. Имат и маски и калцуни. ... Прочети още »

Кога ще можем да отидем на море?

Подготовката за летния сезон да започне на 15 юни, а самият сезон – на 1 юли. Това предлага министърът на туризма Николина Ангелкова в нов план за туристическия сектор, направен след диалог с представители на бранша, за който обясни тя на пресконференция в Министерски съвет. Планът предвижда поетапно да бъдат отворени местата за настаняване и за хранене, като се започне ... Прочети още »

Днес се отварят офертите за изграждането на тунела под Шипка

Днес – 29 април, в Агенция „Пътна инфраструктура“ се отварят офертите в тръжната процедура за избор на строител на тунела под Шипка. Обществената поръчка за проектиране и строителство предвижда изграждането на участък с дължина 10,553 км, от които 7,6 км са ново строителство, а 2,9 км са реконструкция на съществуващия път I-5 Габрово – Казанлък, както и 5 тунела с ... Прочети още »