Дневен архив: 28/04/2020

Становище на „Топлофикация –Перник” по повод информация за складиране на отпадъци в ТЕЦ”Република”

Във връзка с появила се информация в средствата за масово осведомяване, че е налице намерение да бъдат складирани и преработвани отпадъци на територията на ТЕЦ „Република”, дружеството завява следната позиция : Инвестиционно предложение „Обособяване на площадка за събиране, съхраняване и третиране на отпадъци в недвижим имот с идентификатор по КККР на град Перник 55871.514.9558, находящ се в град Перник, кв.”Мошино”, ... Прочети още »

“Топлофикация Перник” започва поетапно спиране на отоплението от 27 април

Ръководството на „Топлофикация – Перник” АД информира всички свои клиенти, че във връзка с края на отоплителен сезон 2019/2020г. и съобразявайки се със 7-10 дневната благоприятна прогноза, от 27.04.2020г.  ще започне поетапно  спиране на отоплението във всички сгради. „В тази връзка приканваме отговорниците на абонатните станции /АС/ и гражданите да не извършват никакви самоволни манипулации в АС”, пише в съобщението ... Прочети още »

244 жители на област Перник са под карантина, а 11 са потвърдените случаи на COVID- 19

На територията на област Перник, тествани за новия SARS-CoV-2 са 294 лица, като при 236 от тях е използван PCR тест изработван в НРЛ към НЦЗПБ, 58 лица са тестуваните с т. нар. бърз тест от РЗИ – Перник.  244 жители на област Перник са под карантина. Това информираха от Регионалната здравна инспекция. От там поясниха, че потвърдените случаи на ... Прочети още »

Днес почитаме паметта на загиналите при трудови злополуки

На 28 април се отбелязва и Международният ден в памет на загиналите при трудови злополуки. За да почетат жертвите на трудовия травматизъм, цветя пред паметника пред сградата на КНСБ поднесоха заместник-министърът на труда и социалната политика Лазар Лазаров и изпълнителният директор на ИА „Главна инспекция по труда“ Румяна Михайлова.  Изпълнителна агенция „Главна инспекция по труда” напомня, че в условията на ... Прочети още »

Водата на улица „Бучински път“ №5 е годна за пиене, уверяват от РЗИ- Перник

Водата, ползвана за питейно-битови цели на ул. „Бучински път” №5 в кв. „Изток” в Перник отговаря на изискванията на Наредба № 9 от 16 март 2001 г.  Това информираха от Регионалната здравна инспекция. От там поясняват, че след изпълнение на предписаните мерки от страна на „В и К“ ООД Перник, РЗИ е извършила контролно пробонабиране на вода от бл.5 на ... Прочети още »

Радомирци искат бензиностанция на Марешки

Цените на бензина падат, но най-ниски са те на бензиностанциите на лидера  на Воля, народният представител Валентин Марешки. Там литър А 95 се предлага за 1,50 лв. Цената е по-ниска в сравнение с тези на останалите вериги за течно гориво. Затова повече от 300 радомирци се обединиха, за да искат да бъде отворен обект на веригата  на Марешки. В града ... Прочети още »

Отварят парка в Радомир при строги правила

Посещенията на Градския парк и градината пред МКИЦ “Европа” в Радомир ще се извършват при спазването на строги правила. Децата до 12-годишна възраст, придружени от родители или членове на семейството, но не повече от двама възрастни, ще могат да посещават посочените места в интервала от 09:30 до 18:30 часа всеки ден. Собствениците на кучета ще могат да разхождат своите любимци ... Прочети още »

Загина пешеходец, ударен от автомобил

45-годишен мъж е загинал  след като е бил ударен от товарен автомобил. Трагичният инцидент е станал около 2, 20 часа в понеделник през нощта на автомагистрала „Струма“, в района на радомирското село Долна Диканя. Товарен автомобил „Ивеко“ е блъснал движещ се по пътното платно 45-годишен столичанин, който загинал на място.  Автомобилът е управляван то 41-годишна жена от софийското село Лозен ... Прочети още »

Един кара пиян, друг – камион с чужди номера

Поредните шофьори, прекрачили закона, са засечени от служители на реда. Столичанин, седнал зад волана след употреба на алкохол, е задържан от служители на Първо районно управление на МВР в Перник. Малко преди полунощ, на кръстовището на улиците „Република“ и „Юрий Гагарин“ е проверен лек автомобил „Ситроен“, управляван от 47-годишен софиянец. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 55 промила ... Прочети още »

Забраниха улова на риба на територията на област Перник, разрешават само на няколко водоема

Със заповед на министъра на земеделието, горите и храните е наложена забрана за улов на риба и други водни организми през размножителния период на видовете във водите на Черно море, река Дунав и вътрешните водни обекти на страната. От 15 април до 31 май  тази година е в сила забраната за улов на пролетно – лятно размножаващите се риби в ... Прочети още »