Дневен архив: 27/04/2020

Продължава пролетното почистване в общината

Продължава работата по почистването на нерегламентираните сметища и привеждането както на кварталите в Перник, така и в останалите населени места общината в чист и приветлив вид. Тези дни работниците от временната заетост хвърлиха огромни усилия за почистването на междублоковите пространства в квартал Тева. Пространството под блок 31, което бе превърнато в истинско нерегламентирано сметище, бе почистено от боклуците. Десетки чували ... Прочети още »

Откраднаха поредното возило

За поредния противозаконно отнет  лек автомобил в Перник съобщиха от полицията. В края на миналата седмица е подаден сигнал от 43-годишен перничанин за откраднат лек автомобил „Пежо“. Колата е обявена за издирване и са предприети действия за установяване на извършителите. Образувано е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »

Поредни бързи производства срещу водачи – нарушители

Две бързи производства са започнати в Перник през почивните дни, съобщиха от полицията.  58-годишен столичанин е управлявал автомобила си марка „Мерцедес“ с 2, 5 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е проверен на 25 април в пернишкото село Рударци. Отказал кръвна проба за химичен анализ. По лекарска препоръка не е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Перничанин пък е ... Прочети още »

Съд за поредния пиян шофьор

Перничанин се изправя пред съда за управление на автомобил в нетрезво състояние. Нарушението е установено на 17 април тази година, когато  на пътя в радомирското село Поцърненци е възникнал лек пътен инцидент между лек автомобил „Фолксваген Шаран“ и „Сузуки Витара“. Шофьорът на сузукито не осигурил достатъчно разстояние при разминаване и колите се ударили странично. Алкохолната проба на водача на фолксвагена, ... Прочети още »

Още един перничанин с фалшиво УП, подадено в НОИ

Поредният тарикат опитва да метне НОИ к неистинско УП. Перничанинът, представител документа – менте, отива на съд. През месец ноември 2018 година 54-годишен мъж от областния град представил в НОИ – Перник удостоверение образец УП – 3 по повод пенсиониране.  След преглед и проверка на документите е възникнало съмнение за истинността им. В средата на месец март 2019 г. е ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” започва поетапно спиране на парното в града

  От днес, понеделник, започва поетапното спиране на парното в Перник. Това информира изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов.  „Прогнозата на синоптиците е за трайно затопляне на времето, което започна от края на миналата седмица. Това означава, че ще спазим изискванията на действащата наредба за топлоснабдяването.  През тази седмица изтича и настоящият отоплителен сезон. Ние преустановихме топлоподаването в училищата и ... Прочети още »

Община Трън стартира подбор на персонал по договор„Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“

В  изпълнение на Допълнително споразумение към Договор за безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Трън и община Земен“,  Община Трън стартира провеждането на подбор на персонал. Подборът е за длъжността домашен помощник. Необходими са 8 човека. Те ще бъдат назначени на трудови договори на ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси шивачи, медици, консултанти по продажби, шофьори

 Втора поредна седмица  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават, като през изминалата седмица те се увеличиха значително- с още 11 и достигнаха 149 . За съжаление намаляха с 12  предлаганите свободни места за безработни висшисти и те станаха 15 , от които 14 за медици.  Все още е актуална офертата за работа на 13 консултанти продажби ... Прочети още »

Министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини

Със своя заповед министърът на здравеопазването разрешава посещенията на градски паркове и градини на следните лица: – деца до 12 години, придружавани от родител или член/ове на  семейството, но не повече от двама възрастни, в часовия диапазон от 9,30 ч. до 18,30 ч. всеки ден; – собственици на кучета, но не повече от един, във времето до 9,30 ч. и ... Прочети още »

Възобновяват се дейности по асистирана репродукция

Здравният министър издаде заповед за възобновяване на дейности по асистирана репродукция, които бяха временно преустановени, заради пандемията от COVID-19. Дейностите по асистирана репродукция ще се изпълняват при спазване на следните условия: всеки пациент да се приема като потенциално заразен с COVID-19 и да се използват всички необходими лични предпазни средства от персонала; да се осигуряват минимум 15 минути отстояние между ... Прочети още »