Дневен архив: 26/04/2020

Станислав Владимиров: Перничани ще помнят Тодор Симов с безспорния му талант. Дълбок поклон пред светлата му памет!

На 91 годишна възраст си отиде волейболната легенда и почетен гражданин на Перник Тодор Симов.България загуби голям спортист и човек отдаден на развитието на младите таланти. Още през 40-те години Тодор Симов вече е име в българския волейбол. Заедно с братя Гюдерови утвърждава волейболния “Миньор”, от който основателно се притесняват и столичните отбори. Благодарение на огромния си талант и упоритост ... Прочети още »

Лидерът на пернишките социалисти Стефан Кръстев за извънредните абсурди

Лидерът на пернишките социалисти и зам.кмет на Перник Стефан Кръстев направи поредния точен анализ на случващото се в България във връзка с пандемията. На личната си страница фъф фейсбук той написа: „13 март определено се оказа фатален за живота какъвто го познавахме. Затворени кина, театри, галерии, заведения и хотели, ограничения за придвижване, задължителна домашна карантина за контактни, глоби за разходки ... Прочети още »

Трима заразени с коронавирус в Радомирско

Трима вече са диагностицирани с коронавирус в община Радомир, стана ясно след вчерашната пресконференция на Националния оперативен щаб. Става дума за 57-годишен мъж, който е под карантина у дома си, не е хоспитализиран. Освен него и две жени от града са заболели от коронавирус. И двете са медицински лица и работят в столични здравни заведения. Едната от тях е настанена ... Прочети още »

Голяма авария по водопровода, остави половин квартал „Мошино” в Перник без вода

Голяма авария на водопровода при ул. „Максим Горки”, в близост до Строителната гимназия, стана причина днес за принудително спиране на водоснабдяването на жителите на улиците: „Максим Горки“, “Младен Стоянов“, “Михаил Здравков“, “Лев Толстой“, “Огнян Станков“, „ Н. Чернишевски“, “Олег Кошевой“, “Катюша“ и “Сергей Есенин” в кв. „Мошино”. Това информираха от „В и К”. От там увериха, че дежурен екип е ... Прочети още »

Свързаха новия водопровод по улица „Граово“ в мрежата на ВиК

Миналата седмица упорито се работеше по свързването на новия водопровод по улица „Граово“ в мрежата на В и К – Перник. Новите тръби са с висока плътност, което трябва да сведе до минимум евентуални течове. Тази пернишка улица беше доскоро печално известна с нескончаемите си В и К аварии заради твърде остарелия и амортизиран водопровод. Безбройните кърпежи даваха краткосрочен ефект, ... Прочети още »

Хванаха бракониери на нощен риболов в язовир „Студена“

Двама бракониери са хванати да ловят риба нощем на язовир „Студена“.  Случаят е от миналата седмица, а за него алармира Марио Антонов – представител на Централната рибоопазваща организация в Перник. В 1,30 часа. след наблюдение с термокамера, са установени двама души в санитарно-охранителната зона на язовира. Имало е мрежест уред, поставен в работно положение във водата. Нарушителите се придвижвали с ... Прочети още »

В Радомир пръскаха срещу комари

В събота, на територията на цялата община Радомир, бе извършена обработка на площи срещу комари. Пръскани бяха предимно блатисти, мочурливи, застоели водни площи, напоителни системи, временни водни басейни и плитчини на язовири, които са естествени местообитания на ларви на комари. Обработката беше извършено с биоцидни препарати, които са безвредни за бозайници, птици и риби. Препаратите не влияят негативно и на ... Прочети още »

Почина 29-годишният мъж, който бе намерен в село Студена до трупа на млада жена

29-годишният мъж, който бе намерен в тежко състояние на 23 април в село Студена, до трупа на 25-годишна жена, е починал вчера сутринта, въпреки положените усилия от страна на медиците в Интензивно отделение на МБАЛ”Р. Ангелова” в Перник да спасят живота му. Това научи Днес и утре от свои източници. Трупът на мъжа е откаран за аутопсия в Съдебна медицина ... Прочети още »

Утвърдиха таксите за кандидатстване и обучение за 2020/2021 година

 Министерският съвет утвърди таксите за кандидатстване и за обучение на студенти и докторанти за новата академична 2020/2021 година.  В сравнение с учебната 2019/2020 година и въз основа на предложенията на държавните висши училища за учебната 2020/2021 година при 18 държавни висши училища размерът на таксите за обучение на студенти се увеличава с от 5% до 25%, или от 20 до ... Прочети още »

Отлагат провеждането на ТРЪК ЕКСПО 2020 за догодина

Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители в България (ААП), отлага провеждането на ТРЪК ЕКСПО 2020 на обявените дати 11 – 13 юни 2020 г., поради усложнената обстановка с разпространението  на корона вирус и забраната за провеждане на масови мероприятия.  На изложението се очакваше да присъстват над 10 000 изложители и посетители, които  не би трябвало да бъдат излагани на риск. ААП изпълнява превантивните ... Прочети още »