Дневен архив: 25/04/2020

1247 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас

1247 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас по данни на Националния оперативен щаб. През днешния ден са доказани още 13 нови случая, като 7 са в София, 5 в област Видин и 1 в област Пазарджик. Лабораториите продължават да работят. 292 са лицата с потвърден COVID-19, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия. 37 са пациентите с ... Прочети още »

Плащаме таксата за битови отпадъци с отстъпка до 30 юни

Перничани ще могат да заплащат такса битови отпадъци с отстъпка от 5% до 30 юни, реши Общинският съвет по предложение на кмета на община Перник Станислав Владимиров. Кметът предложи срокът за плащане на таксата с отстъпка да важи по-дълго, а не до 30 април, както досега. Отстъпката важи, ако такса битови отпадъци се предплати за цялата година. Това изменение е ... Прочети още »

Две жени от Радомир са заразени с COVID 19, с тях общия брой на заразените в област Перник става 10

Две жени от Радомир са били настанени в здравни заведения заради положителни резултати за коронавирус и състояние, което не позволява да останат на лечение у дома. От РЗИ-Перник поясниха, че едната жена е настанена в Белодробната болница в Перник, а другата се лекува в „Пирогов“. С това заразените с коронавирус в Перник стават 10 човека.  Ще припомним, че преди повече ... Прочети още »

Днес движението от 49-ти км до 48-ми км на АМ „Хемус“, в посока София, ще е в една лента

 Днес, 25 април, от 9 ч. до 18:30 ч., движението от 49-ти км до 48-ми км на АМ „Хемус“, в посока София, ще се осъществява в една лента. Поради ремонтни дейности на пътната настилка ще бъде ограничено преминаването по активната и изпреварващата лента. Трафикът в участъка ще се извършва в аварийната лента. Необходимо е шофьорите да се движат с повишено внимание ... Прочети още »

ДФЗ отговори на въпросите, свързани с еднократната доставка по училищните схеми

На сайта на ДФ „Земеделие“ са публикувани отговори на въпросите, които вълнуват одобрените заявители и директорите на учебни заведения, свързани с еднократната доставка по двете европейски схеми „Училищно мляко“ и „Училищен плод“ в условията на извънредно положение в страната заради пандемията от коронавирус (COVID-19). С постановление на Министерски съвет и в отговор на препоръките на ЕК към страните – членки ... Прочети още »

5 милиона лева се разпределят в помощ на оранжерийните производители

 Управителният съвет на ДФ „Земеделие” разпредели 5 млн. лв. по схемата de minimis в помощ на българските оранжерийни производители при реализацията на произведените от тях пресни зеленчуци. Помощта е част от мерките, които се въвеждат от държавата като облекчения за земеделските стопани, заради пандемията от коронавирус (COVID-19). Финансовата подкрепа ще се предоставя на хранителни търговски обекти. Те трябва да осъществят ... Прочети още »

Дава се възможност доставките по училищните схеми да се извършат еднократно

  Децата и учениците могат да получат еднократно полагащите им се доставки за периода 13 март – 13 май 2020 г по схемите „Училищно мляко“ и „Училищен плод“. Тази възможност се предоставя в съответствие с решение на Министерски съвет и в отговор на препоръките на ЕК към страните – членки за взимане на гъвкави решения относно прилагането на двете схеми ... Прочети още »