Дневен архив: 24/04/2020

Километрични колони се образуваха днес на изходите от София

Над 3-километрова опашка се е образувала на входа към Перник, при Мало Бучино и почти толкова е на Владая, информираха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Колоните са се образували не само от прибиращите се перничани, но и от софиянци, които, очевидно, нищо не е в състояние да спре да излязат от столицата за уикенда. Според АПИ, километрични опашки от автомобили отново ... Прочети още »

Труп на 25- годишна жена и 29-годишен мъж в тежко състояние са открити открити в село Студена

На 23 април 2020 г. в района на с. Студена е намерен труп на 25-годишна жена и 29-годишен мъж в тежко състояние, без видими следи от насилие. Трупът е предаден в Съдебна медицина – Перник за аутопсия и установяване на причините за смъртта, а мъжът се бори за живота си в интензивното отделение на пернишката болница. По неофициална информация, младежът ... Прочети още »

Носенето на защитна маска е задължително до 13 май включително

До 13 май, включително, всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.). Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес Заповед № РД-01-236/24.04.2020 г. Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана ... Прочети още »

Пернишки криминалисти иззеха над 100 грама марихуана

   Специализирана полицейска операция срещу разпространението и употребата на наркотици, е реализирана от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник. На ул. „Ю. Гагарин“ в областния град е проверен 23-годишен перничанин. При направения му личен обиск, у него са открити три пликчета, съдържащи суха зелена листна маса с тегло около 5 грама. От полевия наркотест е ... Прочети още »

28-годишен столичанин на съд за управление на мотоциклет с табела от друго превозно средство

  На 25 януари тази година полицейски служители на КПП – Владая направили опит да спрат мотоциклет. Водачът не се подчинил и продължил посока Перник. След подаден сигнал в пернишката дирекция, районът на с. Драгичево бил блокиран и задържан мотоциклет „Ямаха“, управляван от 28-годишен. Проверка установила, че ямахата е с контролен номер от друго моторно превозно средство. Столичанинът е привлечен ... Прочети още »

76 акта е съставила пернишката полиция за нарушаване на противоепидемичните мерки

   От началото на извънредното положение / 13 март 2020 г./ да настоящия момент, за нарушаване на противоепидемичните мерки от служители на ОДМВР – Перник са съставени 76 акта по чл. 209 „а“ от Закона за здравето. 44 от тях са за неносене на задължителните предпазни маски.    Припомняме, че съгласно този закон, нарушения се установяват с актове, съставени от ... Прочети още »

Радомирец отива на съд заради опит да представи фалшиви документи в НОИ

Деянието е извършено през месец май 2018 г., когато 53-годишен мъж от гр. Радомир представил пред служители на НОИ – Перник трудова книжка и удостоверения образци УП – 2 и УП – 3 с цел пенсиониране. Полицията била сезирана по подозрение за неистински документи. След проведено разследване е установено, че документите са фалшиви. Мъжът е привлечен като обвиняем и му ... Прочети още »

Пробите на „В и К” на водата на улица „Бучински път” №5 в Перник отговарят на изискванията, чакат се резултатите от РЗИ

В първия работен ден след Великден от „В и К” – Перник са взети проби от водата на ул. „Бучински път” №5 в града, които са отговаряли на изискванията на Наредба №5 за качествата на водата, която се използва за питейно-битови цели. „Сега чакаме контролните проби от Регионалната здравна инспекция, за да можем да информираме нашите абонати в този район, ... Прочети още »

Намаляват болните от остри респираторни заболявания и морбили, установи РЗИ

Продължават да намаляват болните от остри респираторни заболявания в областта, информират от Регионалната здравна инспекция. През миналата седмица са регистрирани  6 болни, при  16 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 8.21 %oo, при средна за страната 10,54 %oo към 20.04.2020 г.  През седмицата са регистрирани 4 заболели от на заразни заболявания, при 6 за предходната . Няма ... Прочети още »

Откриха тонове домати и чушки с пестициди

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) хвана 24 478 кг вносни зеленчуци от трети страни с наднормено съдържание на остатъчни вещества от пестициди.  Не е допуснато търгуването на 15 273 кг пипер и 9 205 кг домати. Количествата предстои да бъдат насочени за унищожаване или връщане в страната на произход, спрямо законодателството.  С новооткритите пратки общото количество на възбранените ... Прочети още »