Дневен архив: 23/04/2020

Обемът на язовир „Студена” наближава 12 милиона кубика

Аварии по водопроводната мрежа станаха причина за нарушено водоснабдяване днес някои населени места на Перник и областта. Заради отстраняването на възникнала повреда на улиците : „Черноризец Храбър“ №32 и „Русе“№18 е спряно временно водоподаването . Без вода заради ремонтни дейности са и жителите в кв.Църква, на  ул.“Костенец“ и ул.“Трайко Живков“.Аварийни дейности са извършвани вчера и в селата Извор и Гълъбник ... Прочети още »

Пернишките депутати – социалисти дариха заплатите си на Белодробната болница

Народните представители от БСП – Перник Евдокия Огнянова и Любомир Бонев са взели решение трудовите им възнаграждения за месец април да бъдат преведени на болницата за активно лечение на белодробни заболявания в Перник. Двамата правят този жест на солидарност с медиците от града, които буквално са на най-предната линия в борбата с пандемията от коронавирус. Пернишкото здравно заведение е специализирано ... Прочети още »

Нов заместник-директор има пернишката полиция

Комисар Тихомир Ценов е новият заместник-директор на пернишката Областна дирекция на МВР. Със заповед на вътрешния министър от 16 април 2020 година, за заместник-директор на Областната дирекция в Перник и началник на отдел „Криминална полиция“ е назначен комисар Тихомир Ценов.  Роден е през 1979 г. в гр. София и е магистър – инженер. Комисар Ценов е на работа в системата ... Прочети още »

Издирват откраднат Голф

Краден лек автомобил е обявен за издирване. Колата марка и модел „Фолксваген Голф“, е била паркирана на улица „Св. Св. Кирил и Методий“ в центъра на Перник и е противозаконно отнета завчера през нощта. Обявена е за национално издирване и са предприети действия за установяването й. Образувано е досъдебно производство. Прочети още »

Задържаха радомирка с „трева“

31-годишна е задържана за притежаване на наркотични вещества.  Вчера, към 14 часа, на радомирската улица „Братя Миленкови“ местни полицаи проверили 31-годишна жена. От нея е иззето топче, съдържащо суха зелена листна маса. Тестът установил, че това е марихуана. Задържана е за 24 часа с полицейска заповед. Образувано е досъдебно производство по чл. 354 „а“, ал. 3 от Наказателния кодекс и ... Прочети още »

Водачи на МПС, нарушили закона, застават пред Темида

40-годишен столичанин ще отговаря за управление на автомобил без книжка. На 10 юли минала година, на пътя от село Дрен към Радомир, бил проверен лек автомобил „Форд Мондео“, шофиран от 40-годишен жител на София. Органите на реда установили, че управлява в условията на принудителна административна мярка – временно отнето свидетелство. Справка показала, че срещу шофьора се водят няколко идентични досъдебни ... Прочети още »

Започна ремонт на подлеза на жп гарата

Започна ремонтът на подлеза при жп гара Перник, който ще се извърши на два етапа. Ремонтните дейности се извършват от общинското търговско дружество „Жилфонд“. Първият етап, който вече се изпълнява, включва обрушаване на компрометираните фасади и възстановяването им, както и изграждане на навес на подхода от страната на жп гарата. Във втория етап ще се работи по ремонт на стълбищните ... Прочети още »

Освобождават от наем търговски обекти на общински площи

На извънредното си заседание днес Общинският съвет в Перник прие предложението на кмета на община Перник Станислав Владимиров за освобождаване от наеми на търговски обекти, които ползват помещения общинска собственост или лятна градинска площ, считано от 13.03.2020 г. до края на извънредното положение. Изключение правят рекламни съоръжения, магазини за хранителни стоки, магазини нон-стоп. В мотивите си Владимиров изтъква, че въведените ... Прочети още »

Съветник от ГЕРБ срещу Община Перник заради почивната база в Рударци

Община Перник прави опит да ликвидира хотелската и ресторантската част на общинската база в Рударци с цел тя да бъде продадена или приватизирана, сигнализира общинският съветник от ГЕРБ – Перник Любомир Жотев. „В условията на извънредно положение, в което се намираме, когато целия държавен ресурс е впрегнат в това да се търсят решения за запазване на бизнеси и работни места, ... Прочети още »

14 ухапани от кърлежи в региона потърсиха помощ в ЦСМП-Перник

Регистрирахме първите ухапвания от кърлежи в областта. Алармираха от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. „През изминалата седмица са обработени 4 пациенти от Радомир, 6 от Брезник и 4 от Трън. Искам да напомня отново, че всички филиали в региона разполагат с противотетаничен  разтвор, а самото обработване на ухапаното място е напълно безплатно. Не съветвам хората сами да се ... Прочети още »