Дневен архив: 19/04/2020

Поздравление от народния представител от ПГ на „БСП за България” Любомир Бонев Уважаеми жители на област Перник ,

Уважаеми жители на област Перник  , Великденските празници винаги вълнуват хората с посланието си за силата на вярата. Тези празнични дни са изпълнени с надежда и радост за всички ни. Тази година посрещаме Възкресение по по-различен начин, във време на социална изолация заради пандемията от коронавирус. Най-важното обаче е, че сме заедно със семействата и близките си. В дни на ... Прочети още »

Поздравителен адрес от народните представители от ППГЕРБ за Перник

Скъпи приятели, Сърдечно Ви поздравяваме с настъпването на най-големия християнски празник Възкресение Христово. Ден, носещ посланието за силата на вярата и изпълващ сърцата с топлина, състрадание и човеколюбие. За всички нас тази година Великден е по-различен. Посрещаме Възкресението на Божия син във време, в което светът е изправен пред най-голямото предизвикателство от десетилетия насам, далеч от родителите и семействата си, ... Прочети още »

Поздравление на кмета на община Перник!

С вълнение и трепет всички ние очакваме и посрещаме Великден. Празник, който изпълва дните ни със смисъл и надежда, символ на тържеството на живота над смъртта. Тази година посрещаме Великден във време на криза и изпитания. В такива дни вярата ни дава сила да се справим и преодолеем трудностите. Нека светлината на Възкресение Христово озари живота на всички ни! Да ... Прочети още »

Христос Воскресе!

Нека Бог озари всеки дом и да даде здраве, щастие, вяра и топлина! На този най-голям празник за православните християни, екипът на Днес и утре ви желае здраве, благоденствие и светлина в душите! Прочети още »

Поздравление от областния управител на Перник!

Уважаеми жители на област Перник, Сърдечно ви поздравявам с най-големия християнски празник – Възкресение Христово! Тази година Великден е по- различен за всички нас. На прага ни е непознат враг, който може да има облика дори на скъп човек. Опасност, която по празниците е по-силна от всяка друга. Вирус, който превзе поколения и географски ширини. Точно поради тази причина, повече ... Прочети още »

Радомир посрещна Великден чист и приветлив

 Радомир  посрещна чист и освежен Великден. Работници от временната заетост боядисаха дръвчетата и освежиха тротоарите в града в дните преди празника. Освен това работниците почистиха улиците и тротоарите в Радомир. Особено внимание беше обърнато на чистотата и облагородяването на пространствата пред църквата “Св. Димитър” в града, както и в централната градска част. Идеята на местната власт е чистотата на градската ... Прочети още »

Учениците от ТПГ”М. Кюри” непрекъснато усъвършенстват дистанционното обучение

С много хъс и желание преподавателите и учениците от ТПГ”Мария Кюри” в Перник стартираха от 16.03.2020г. дистанционното обучение, организирано и провеждано в електронна среда в гимназията от 16.03.2020 г. това информира директорът на гимназията инж. Цветелина Миланова. „Обучението в електронна среда е едно предизвикателство, което ни направи по-силни и по-можещи. Искам да благодаря на всички родители, ученици и учители за ... Прочети още »

Уважаеми жители на област Перник,

Сърдечно ви поздравявам с най-големия християнски празник – Възкресение Христово! Тази година Великден е по- различен за всички нас. На прага ни е непознат враг, който може да има облика дори на скъп човек. Опасност, която по празниците е по-силна от всяка друга. Вирус, който превзе поколения и географски ширини. Точно поради тази причина, повече отвсякога, имаме нужда от вяра,търпение ... Прочети още »

Кметът на Радомир осигури празничен обяд в Дома за стари хора в града

“Предавайте на хората около Вас своята вяра в доброто, за да се случват в живота ни реални чудеса”, пише директорът Донка Ваклинова.  Кметът на Радомир Пламен Алексиев осигури агнешкото месо за празничния великденски обяд в Дома за стари хора “Свети Иван Рилски” в града. Директорът на социалния дом Донка Ваклинова изпрати специално благодарствено писмо до Пламен Алексиев от името на ... Прочети още »

Интензивни проверки и денонощни дежурства се правят в районите с висока концентрация на нарушения в горите на ЮЗДП

5 каруци и 7.50 кубически метра строителна дървесина са задържани от служителите на „ДГС Самоков” при извършваните денонощни дежурства в горските територии. Това е последният случай на незаконна сеч и транспортиране на дървесина без превозен билет и контролна горска марка, констатиран в 4.00 часа сутринта на 13 април, съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Александър Кроснев.  В условията ... Прочети още »