Дневен архив: 18/04/2020

Ръководството на „Топлофикация Перник” разясни процедурата по формирането на цената на парното за новия сезон

По повод разгорялата се дискусия в обществото около новата цена на топлинната енергия за предстоящия отоплителен сезон, ръководството на „Топлофикация Перник” направи някои много важни разяснения, свързани с  технологията на формирането на цената на топлинната енергия. В становището си, ръководството на дружеството заявява: ”Исканите от топлофикационните дружества нови цени на топлинната енергия станаха обект на сериозна обществена дискусия. Бихме искали ... Прочети още »

До три години затвор за невярна декларация

Всеки, който е подал неверни данни при преминаване през КПП, подлежи на наказателно преследване. Обвиненията ще бъдат по Наказателния кодекс, а санкциите са лишаване от свобода до 3 години или глоба от 100 до 300 лв. Това обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов Още в четвъртък от полицията обясниха, че започват внимателна проверка на всички декларации от пропускателните пунктове ... Прочети още »

Ето банките, които ще отпускат безлихвени кредити!

12 кредитни институции заявиха желание за участие в гаранционната програма на Българската банка за развитие за предоставяне на безлихвени кредити до 4 500 лева  на  самоосигуряващи се и хората в неплатен отпуск,  лишени от възможността да полагат труд поради пандемията от COVID-19.  Тази схема се отнася за хора в неплатен отпуск и самоосигуряващи се граждани.  Тези банки са: • Алианц ... Прочети още »

От 15 април започва приемът по de minimis за оранжерийните производители

 От 15 април до 31 май 2020 г ДФ „Земеделие” ще приема документи по схемата de minimis в помощ на българските оранжерийни производители. Финансовата подкрепа има за цел да помогне на стопаните при реализацията на произведените от тях пресни зеленчуци. Одобреният бюджет от УС на ДФ „Земеделие“ по схемата е 5 млн. лв. Средствата ще бъдат изплатени до 30 юни. ... Прочети още »

ДГС Първомай помага при доставяне на пенсиите на хора в отдалечени села

  Служители на „Държавно горско стопанство Първомай” помагат активно в раздаването на пенсиите на хората във високопланинските села на община Петрич, съобщи директорът инж. Симеон Ефремов. Стопанството разполага с високопроходими автомобили и докато изпълняват професионалните си задължения горските возят пощенски служители до населените места, които са високо в Огражден планина. За няколко дни над 30 възрастни хора в селата Кладенци, ... Прочети още »