Дневен архив: 17/04/2020

Утре, 18.04.2020г., храм „Св.Николай Мирликийски”, в центъра на Трън, ще бъде отворен

Това информираха за Днес и утре от Община Трън и РУ на МВР в Трън.  Началникът на РУ на МВР – инспектор Жана Соларова поясни, че по улиците около храма ще бъде спряно автомобилното движение. Ще се осъществява пропускателен режим, като в района на храма ще се допускат само лица над 18 годишна възраст /в гр. Трън действа вечерен час ... Прочети още »

Отделението по хемодиализа в Перник получи предпазни костюми за медиците

Ложа „Кракра Пернишки“ осигури още 10 предпазни костюма за многократна употреба за отделението по хемодиализа на МБАЛ „Рахила Ангелова“, които да послужат на медиците в този труден момент. Само преди няколко дни те дариха още 220 маски висок клас и 100 предпазни костюма за еднократна употреба на здравните заведения в Перник. Ложа „Кракра Пернишки“ следи епидемиологичната обстановка и е в ... Прочети още »

Съболезнователен адрес от кмета на община Перник

Отиде си народната певица и почетен гражданин на Перник Павлина Горчева – човек с голямо сърце, неподправен талант, обичана от перничани . Перник, Граово и България загубиха един от своите най-обичани таланти. Смъртта й е непрежалима загуба за всички, които се наслаждаваха на прекрасните й песни. 66 години Павлина Горчева радваше всички нас с песните си. Тя създаде десетки авторски ... Прочети още »

Обемът на язовир „Студена” надхвърля 10 800 000 кубични метра

Заради аварии по водопроводната мрежа, днес временно ще бъде нарушено водоснабдяването на жителите на ул .“Миньор“ в село Дивотино и в кв.“Изток“ на ул.“Рашко Димитров“. Това информираха от „В и К”-Перник. От там увериха, че аварийни групи работят по отстраняването на повредите и възстановяване на водоподаването в засегнатите райони. По информация на водоснабдителното дружество, обемът на язовир „Студена” днес е ... Прочети още »

Благотворителен концерт организира община Перник, със съдействието на фондация „Богданова и Данаилова“

Великден обедини едни от най-големите звезди на България, които ще пеят заедно за набиране на средства за закупуване на респиратор за МБАЛ „Рахила Ангелова“. Онлайн концертът се организира от община Перник със съдействието на фондация „Богданова и Данаилова“. Това информираха от пресцентъра на Община Перник. Концертът  ще започне в 21.00 ч. в събота, а перничани ще могат да го гледат ... Прочети още »

Затвориха София за празниците!

Всички хора, които напускат столицата, са разпръснати из цялата страна, а това води до неясни последици, заяви ген. Мутафчийски на провелия се късно снощи брифинг в министерския съвет.   На него присъстваха  министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски. „Извиняваме се за късни час, но още от вчера ... Прочети още »

Стартира рехабилитацията на улица „Граово” в Перник

Започна пълното преасфалтиране на ул. „Граово“. Полага се първият слой асфалт, а след празниците ще бъде положен и износоустойчивият слой. Подмяната на асфалтовата настилка е част от проекта за пълна рехабилитация на цялата улица. Обектът е финансиран със собствени средства от бюджета на община Перник. След обявяването на бедственото положение, от страна на общината беше отправено искане до МРРБ за ... Прочети още »

Горите на Рила увековечени във филм за пилигримите на BBC2

 Водещата английска телевизия BBC2 излъчи трисерийния филм „Пилигримството: Пътят до Истанбул“, голяма част от който бе посветена на прехода от град Самоков до Рилския манастир в Рила планина. Изключително впечатляващи са сцените от преминаването на пилигримите по Кайзеровия път от хижа Мечит през едноименния връх в посока манастира.  Ключов принос за успешното заснемане на тази част от филма имат служителите ... Прочети още »

Министърът на здравеопазването подписа договор за дезинсекционни мероприятия и третиране срещу комари

 Министърът на здравеопазването подписа първия договор за дезинсекционни мероприятия за контрол на комарните популации в страната. Дезинсекционните мероприятия целят превенция на бедствия и ограничаване на рисковете за общественото здраве на територията на цялата страна. По договора ще бъдат извършени дезинсекционни мероприятия и ларвицидно третиране срещу комари на 767 биотопа с обща площ 332 421, 21 дка, намиращи се в областите Плевен, ... Прочети още »