Дневен архив: 16/04/2020

Водата в три жилищни блока на улица „Бучински път” е негодна за пиене

Това информираха от ръководството на „В и К”. От там поясняват, че: Поради установени лоши качества на питейната вода за бл.1, бл.3 и бл.5, водата може да се ползва само за битови нужди. Препоръчваме ви за питейни цели да се използва минерална вода или питейната вода, която сме ви предоставили от водоноски пред блоковете. Екипи на дружеството работят по отстраняване ... Прочети още »

Областният управител на Перник дари козунаци на три здравни заведения

На Велики четвъртък областният управител инж. Емил Костадинов дари козунаци на  лекарите, пациентите и служителите в Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и Центъра за спешна медицинска помощ в Перник. „Великден носи в себе си посланието за силата и тържеството на живота, духа и вярата. Тази година, по лесно обясними причини,  ... Прочети още »

Жени ГЕРБ-Перник зарадваха за Великден младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в квартал „Драгановец”

На Велики четвъртък  женската организация на ГЕРБ-Перник  зарадва с традиционни великденски козунаци, писани яйца, хранителни продукти и лакомства децата и младежите от Центъра за настаняване от семеен тип в кв. „Драгановец“. С пожелание за светли Великденски празници и спазвайки всички необходими санитарно-хигиенни правила, дамите предадоха на персонала, обгрижващ младите хора, пакетираните продукти за празничната им трапеза. „Жените от  ПП ГЕРБ-Перник ... Прочети още »

Директорът на ОДМВР – Перник поздрави юристите по повод Деня на Конституцията и професионалния им празник

Уважаеми дами и господа юристи и съдебни служители,   Приемете моите поздравления по повод 16-ти април – Ден на Българската конституция и професионален празник на юриста! За мен е чест и удоволствие да се обърна към Вас на този ден и да засвидетелствам своето и на служителите от ОДМВР – Перник уважение към професията Ви. Поздравявам Ви за високия професионализъм ... Прочети още »

ОДМВР – Перник засилва контрола за спазване на противоепидемичените мерки през Великденските празници

  Служители на полицията ще се грижат за обществения ред и сигурността в областта по време на Великденските празници, за спазване на противоепидемичните мерки. Необходимо е стриктно да се изпълнява  разпореденото в заповедта на министъра на здравеопазването.     Призивът на ръководството на ОДМВР-Перник към гражданите е да си останат по домовете и да не предприемат пътувания без да има неотложна ... Прочети още »

Полицаи се включиха във Великденска благотворителна акция

   Служители от отдел „Разследване“ при Първо РУ на МВР-Перник и колегите им от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ се включиха в благотворителна кампания в навечерието на най-светлия християнски празник Великден. Полицаите са подготвили пакети с хранителни продукти, с които ще зарадват възрастни хора, трайно безработни и самотно живеещи.     Инициативата е поредна за служителите от ОДМВР – Перник, които ... Прочети още »

Фиркан до козирката земенчанин самокатастрофира вчера с автомобила си

  Полицейски служители от участъка в град Земен получили сигнал за самокатастрофирал лек автомобил по пътя за язовира. Пристигайки на място установили, че колата е марка „Фолксваген“ и е управлявана от 67-годишен местен жител. Алкохолната му проба се оказала положителна – 2,40 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с ... Прочети още »

„В и К” започна подмяна на над 200 метра водопровод по ул. „Благой Гебрев” в квартал „Изток”

„В и К” започна вчера подмяната на над 200 м водопровод по отклонението от ул. „Благой Гебрев” в кв. „Изток”, пред блок №62. По това отклонение се подава вода за 4-5 блока, в които живеят над 500 семейства. Предприемането на този основен ремонт се наложи поради факта, че в рамките на 6 дни бяха извършени 4-5 повреди по остарелия етернитов ... Прочети още »

Семейства от село Студена получиха дарения за Великден

Преди Великден 8 семейства от село Студена получиха хранителни продукти за празника. Даренията са предоставени от жители на селото. В раздаването се включиха Вероника Методиева, която е един от инициаторите на кампанията,  Елвира Емилова, Нина Ръсина и кметът на селото Радослава Ангелова. Те включват продукти от първа необходимост, агнешко месо, яйца, козунаци и други. „Много хора днес се нуждаят от ... Прочети още »

Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени в периода от 17-ти до 19-ти април включително

В резултат на създадената добра организация и стриктното прилагане на въведените противоепидемични мерки на кооперативните пазари и цветните борси в периода от 13.04.2020 г. до 15.04.2020 г., за което показателни са извършените проверки, министърът на здравеопазването издаде нова заповед, с която разрешава функционирането им и на 16-ти април. Кооперативните пазари и цветните борси ще бъдат затворени единствено в периода от ... Прочети още »