Дневен архив: 15/04/2020

Работник е починал при трудова злополука в „Стомана Индъстри“

39-годишен работник е починал при трудова злополука на територията на фирма „Стомана Индъстри“. Това съобщиха от Дирекция „ Инспекция по труда” в Перник. Трагичният инцидент е станал при монтаж на газоход в новоизграждащ се филтър към Електростоманодобивния цех на „Стомана Индъстри“. Фирмата, чиито работник е пострадалият, е подизпълнител на основната фирма, ангажирана с монтажните дейности на филтъра. Работникът е стъпил ... Прочети още »

Трънски полицаи спипаха четирима в момент на кражба

 Вчера около обяд, на тел. 112 е подаден сигнал, че в трънското с. Лешниковци неизвестни извършват кражба от къща, собственост на столичанин. Служители от РУ – Трън реагирали незабавно в резултат на което са задържани четирима жители на крайграничния град – мъже на 30, 43 и 64 години и момче на 17 години. Установен е и товарен автомобил „УАЗ“, на ... Прочети още »

Перничанин отива на съд за притежаване на наркотични вещества

 На 30 октомври, миналата година, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Перник претърсили автомобила и жилището на 35-годишен жител от областния град. Намерени и иззети са общо около 750 грама канабис и 11 топчета, съдържащи бяло прахообразно вещество, което се оказало кокаин. След проведени множество процесуално-следствени действия мъжът е привлечен като обвиняем за държане на високорискови ... Прочети още »

Още 134 км републикански пътища ще се ремонтират по ОПРР

  Още 134 км второкласна и третокласна републиканска пътна мрежа ще се финансира със спестения финансов ресурс и осигурените допълнително 40 млн. лв. от ОП „Региони в растеж“ 2014-2020 г. Проектите са в списъка с пътни участъци, които се нуждаят от основен ремонт, още от стартирането на оперативната програма през 2015 г.             С предоставения допълнителен ресурс ще се финансира ... Прочети още »

ПП АБВ призовава президента Радев да наложи вето на новите разпоредби в Закона за енергетиката и да иска становище на КС за тях

В писмо, адресирано до президента Румен Радев, ПП АБВ го призовава да наложи вето на новите разпоредби в Закона за енергетиката и да поиска становище на Конституционния съд за тях. Партията изразява безпокойство, че голяма част от домакинствата, болници, училища и детски градини из цялата страна няма да получат компенсация в резултат на така приетия Закон. Правата на клиентите на ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи само едно отклонение от качеството на водата, съгласно Наредба №9

 Отклонение от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода  30.03.2020 г. – 12.04.2020 г. на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 16 населени места, в областта. Това информираха от РЗИ. От там поясниха, че са изследвани 47 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места ... Прочети още »

Въвеждат се нови мерки за работата на фермерските, кооперативните пазари и цветните борси

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 и обявеното от Народното събрание извънредно положение, със заповед на министъра на здравеопазването от 11.04.2020 г. се допълват въведените противоепидемични мерки в страната, за функционирането на фермерските пазари. Със заповедта също се преустановява функционирането на всички кооперативни пазари и цветни борси на 12.04. 2020 и от 16.04.2020 г. ... Прочети още »

РИОСВ-Перник засилва контрола за опазване на защитените територии от пожари

Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите в Перник засилва контрола по опазване на защитените територии от пожари. Периодът от 1 април до 31 октомври е определен за пожароопасен сезон в защитените територии – изключителна държавна собственост със заповед на министъра на околната среда и водите. В териториалния обхват на екоинспекцията попадат: част от природен парк „Витоша“, част ... Прочети още »

Проф. Георги Рачев каза какво време ни очаква до края на април

  За Великден ни очаква много слънце и температури над 20 градуса. Това прогнозира климатологът проф. Георги Рачев.  В сряда се очертава да има много хладно време, като температурите ще бъдат между 10-12 градуса, на места до 14 градуса.  В четвъртък максималните температури отново ще минат 15 градуса, а в южните и югоизточните райони на България те ще стигнат и ... Прочети още »

Дават 375 лева еднократна помощ за родители в неплатен отпуск

За целта месечният доход на член от семейството не трябва да е по-висок от размера на минималната работна заплата – 610 лв. От 14 април родителите на деца до 12 г., които най-малко 20 дни са в неплатен отпуск заради невъзможност да работят от вкъщи по време на извънредното положение, ще могат да кандидатстват, за да получат еднократна помощ в ... Прочети още »