Дневен архив: 14/04/2020

Пет мобилни чешми постави в Перник общината

Община Перник постави пет мобилни чешми за миене на ръце и дезинфекция на възлови места в центъра на града и кв. Изток. Местата, избрани за поставянето на временните съоръжения са избрани заради големия брой хора, които ежедневно преминават от там. Четири от устройствата са поставени в центъра на града – пл. „Кракра“, ул. „Търговска“, до съда и на Централния кооперативен ... Прочети още »

Волен Сидеров вече с две обвинения

Волен Сидеров e вече с две обвинения. Сидеров- общински съветник в Столичния общински съвет (СОС), лидер на политическа партия, се яви в 15 часа днес в СДВР-МВР, за да му бъде предявено постановление за привличане в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 320 от НК. Обвинението е във връзка с отправени призиви за подбуждане на обществото към ... Прочети още »

Ложа „Кракра Пернишки“ с дарение за болниците и ЦСНМП

220 маски висок клас и 100 предпазни костюма за еднократна употреба дари на здравните заведения в Перник ложа „Кракра Пернишки“. Консумативите са сертифицирани и  се разпределят на Многопрофилната болница за активно лечение „Рахила Ангелова“, Специализираната болница за активно лечение на белодробни болести и Центъра за спешна медицинска помощ.  В зависимост от епидемиологичната обстановка ложа „Кракра Пернишки“  има възможност да направи ... Прочети още »

Младежи подкараха нерегистрирани АТВ-та

Досъдебни производства за управление на нерегистрирани АТВ-та са започнати в Брезник и Перник. Около 16 часа в Брезник е проверено АТВ, управлявано от 18-годишен местен жител. Униформените установили, че моторното превозно средство не е регистрирано по надлежния ред в Република България. Младежът е задържан за 24 часа с полицейска мярка. Два часа по-късно, в Перник, на улица „Беласица“ служители на ... Прочети още »

Съд заплашва мъж, нарушил домашната карантина

Образувано е досъдебно производство за нарушаване на домашна карантина в Перник, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на полицията миналата седмица. Нарушител е 58-годишен перничанин, който през почивните дни посетил банкова институция, пренебрегвайки задължителната изолация. Разследването е по чл. 355 от Наказателния кодекс и се провежда под ръководството на Районна прокуратура – Перник. Съставени са и 20 акта за нарушаване ... Прочети още »

Късо съединение подпали апартамент в Мошино

Два пожара с материални загуби са гасени в Перник и Земенско. На 11 април, минута след полунощ, е подаден сигнал за горящ апартамент в пернишкия квартал Мошино. Два екипа на РСПБЗН – Перник ликвидирали последиците от горенето. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника. Причината за пожара е късо ел. съединение. Прочети още »

Пред Темида 19-годишен, карал кола без книжка

19-годишен перничанин отива на съд за управление на автомобил без книжка. В средата на миналата година, на улица „ Св. Св. Кирил и Методий“ в Перник е проверен лек автомобил „Опел Корса“, управляван от 19-годишен от областния град. Полицаите установили, че шофьорът е без свидетелство за правоуправление, отнето му по административен ред през месец август 2018 година. След проведено разследване ... Прочети още »

И в Радомир – нарушение на наложена карантина

Досъдебно производство за неспазване на домашна карантина е започнато в Радомир, съобщиха от полицията. Служители от местното районно управление проверили 44-годишна радомирка, която излязла от дома си и тръгнала на разходка посока хижа „Орлите“. Справка показала, че жената е с наложена карантина от РЗИ, която трябва да изтърпява на домашния й адрес. Започнато е досъдебно производство по чл. 355, ал. ... Прочети още »

Пожари в къщи по селата

Къщи са горели в пернишкото село Студена и трънското село Лялинци. Около 22, 10 часа е съобщено за пожар в къща, на улица „Христо Ботев“ в Студена. Два екипа на РСПБЗН – Перник локализирали пламъците. Изгорели са малка част от покрива на сградата, дървени врати и прозорец и микробус. Причината за пожара е небрежност при боравене с открит огън. Няма ... Прочети още »

В Радомир усилено чистят улици, засаждат дръвчета

Въпреки трудностите, свързани с извънредното положение у нас, работниците от фирмата за лятно поддържане на зелени площи и тези от временната заетост към общинска фирма “Байкал – 1” ЕООД продължават почистването на улици и градинки в Радомир. В дейностите участват и работници по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, мярка „Подкрепа за заетост и квалификация на безработни и неактивни лица ... Прочети още »