Дневен архив: 13/04/2020

„Асарел-Инвестмънт“ дари висок клас защитни облекла за хората на първа линия в община Брезник

  Екипът на Центъра за спешна медицинска помощ в Брезник,  личните лекари, полицаите и други работещи в Брезник получиха от „Асарел-Инвестмънт“ ЕАД предпазни средства със защитно покритие от сребърни йони. Община Брезник взе решение работещите на първа линия първи да получат материали, след като част от годишното дарение на фирмата беше пренасочено за превенция и справяне с епидемията от коронавирус. Около 3 000 ... Прочети още »

Два пъти са намалели сигналите на спешния телефон 112 и прегледите в ЦСМП в регион Перник

Два пъти по-малко са обажданията на спешния телефон 112 и амбулаторните прегледи във филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ в областта. Това информира директорът на ЦСМП- д-р Валери Симеонов. За да илюстрира казаното, той поясни:” През изминалата седмица сме регистрирали 219 сигнала на спешния телефон и 168 прегледа във филиалите в областта. Имаме 1 фалшиво обаждане в Перник и ... Прочети още »

20 досъдебни производства за нарушаване на домашна карантина в Перник са съставени в почивните дни

20 акта за неспазване на противоепидемичните мерки в региона са съставени в почивните дни. През изминалите почивни дни е започнато едно досъдебно производство за неспазване на домашна карантина. Нарушител е 58-годишен перничанин, който посетил банкова институция, пренебрегвайки задължителната изолация. Разследването е по чл. 355 от Наказателния кодекс и се провежда под ръководството на Районна прокуратура – Перник.  20 акта за ... Прочети още »

Фиркан до козирката шофирал с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила, хванаха го

 На 10 април, около 22, 20 ч., в с. Ярджиловци е проверен лек автомобил „Мазда“, шофиран от 59-годишен мъж. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 59 промила в издишания въздух. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. Започнато е бързо производство. Прочети още »

Два пожара с материални загуби гасиха огнеборците в Перник и Земенско миналата седмица

 На 11 април, минута след полунощ е подаден сигнал за горящ апартамент в пернишкия кв. „Мошино“. Два екипа на РСПБЗН – Перник ликвидирали последиците от горенето. Няма пострадали хора. Изгорели са мебели, бяла, черна и компютърна техника. Причината за пожара е късо ел. съединение.  30 декара смесена гора и покрив на къща са изгорели при пожар в земенското с. Слатино. ... Прочети още »