Дневен архив: 09/04/2020

Отиде си от този свят легендарният актьор Вълчо Камарашев

Българското кино и театър загубиха прекрасния и даровит актьор Вълчо Камарашев (1937-2020). Това съобщиха от kino.bg в страницата си във „Фейсбук“. Вълчо Камарашев е на 12 септември 1937 г. в град Видин. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ в класа на проф. Филип Филипов през 1959 г. След това три години играе в Драматичния театър в Бургас (1959 – ... Прочети още »

Жителите на квартал „Тева” и част от „Изток” останаха без вода днес

Жителите на кв. „Тева” и част от кв. „Изток” останаха днес без вода заради аварии по водопроводната мрежа. Заради избил водопровод при бл. 100, в  „Тева” беше спряно водоподаването на целия квартал още от сряда вечерта. Това информираха от „В и К”. Отстраняването на аварията започна тази сутрин и се очаква да приключи до края на работния ден. Без вода ... Прочети още »

Пернишки доброволци продължават да помагат

Доброволците записани към община Перник продължават да доставят храна на най-нуждаещите се наши съграждани. Списъците, по които се работи са осигурени от Агенция „Социално подпомагане“. Пакети с храна бяха доставени до възрастни, трудноподвижни и болни хора. Възрастните хора благодариха на доброволците и община Перник, че в такъв момент има кой да помисли за тях. Те споделиха, че в условията на ... Прочети още »

Кражба на ток в земенско село

Кражба на ток е установена в земенско село. Вчера служители на радомирското Районно управление на МВР, участък „Полиция“ – Земен и представители на електроразпределителното дружество проверили имот в земенското село Падине. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на използваната ел. енергия. Срещу собственика на къщата, 73-годишен местен жител, е започнато досъдебно ... Прочети още »

На Цветница и Великден полиция ще пази около храмовете в Пернишко

Служители от Областната дирекция на МВР в Перник ще осъществяват контрол и проверки по време на най-светлите християнски празници – Цветница и Великден. Традиционно на тези дни и седмицата преди Възкресение Христово българите масово посещават храмовете. В условията на засилени противоепидемични мерки е необходимо да се спазва стриктно разпореденото в заповедта на министъра на здравеопазването. Всички храмове и молитвени домове ... Прочети още »

Петима, нарушили карантината, с актове

Пет акта за нарушаване на противоепидемичните мерки са съставени в Радомир. Служители от Районното управление на МВР съвместно с представители на общината извършиха вчера проверки на паркове, градски градинки, спортни и детски площадки, пешеходни зони и междублокови пространства в града за спазване на ограничителните мерки срещу разпространението на коронавируса. Пет са установените нарушения, свързани със забраната за струпване на хора ... Прочети още »

Продължава почистването на Перник

Почистването на Перник продължава и в дните на извънредното положение при спазване на хигиенно – санитарните норми. Общинското предприятие „ФЛОР“ почиства подстъпите към жп спирка „Даскалово“, от където се извозват храсти, сухи клони и битови отпадъци. На място е поставена и временна сигнализация с пътни знаци. В условията на извънредно положение продължава и работата по коритото на река Струма в ... Прочети още »

Съкращават пролетната ваканция на учениците

Заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев е подписана вчера Учениците от 1 до 12 клас ще имат пролетна ваканция само в рамките на Великденските празници. Почивните дни ще са от 17 до 20 април, включително – от петък до понеделник. Заповедта на министъра на образованието Красимир Вълчев е подписана вчера и разпратена на ръководствата на училищата в страната. Кратката ... Прочети още »

611 достигнаха случаите на коронавирус у нас

611 са вече случаите на заразени с коронавирус българи. За последното денонощие новите случаи са 30, а нарастването е с 5.2%, отчете шефът на Оперативния щаб Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг в Министерски съвет. Спрямо резултатите, докладвани от Министерство на здравеопазването вчера в 17 часа увеличението е с 18 нови заразени. От новите случаи 13 души са приети в ... Прочети още »