Дневен архив: 07/04/2020

Закопчаха надрусан шофьор с дрога в колата

Перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества и шофиране на автомобил след употреба на амфетамин. Снощи, 10 минути преди полунощ, на контролно-пропускателен пункт в с. Г. Бучино е спрян за проверка лек автомобил „Мицубиши Галант“, управляван от 19-годишен перничанин. Представяйки декларация, младежът изхвърля пликче с бяло прахообразно вещество. Полевият тест показал, че това е амфетамин. При изпробването му с ... Прочети още »

Шефът на пернишката полиция поздрави медиците с празника им

Директорът на пернишката Областна дирекция на МВР старши комисар Димитър Попов изпрати специален поздрав  към лекарите и медицинските работници! В него са казва: „Уважаеми лекари, Уважаеми медицински работници, Поздравявам Ви по случай Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник – 7-ми април. Днес, когато сте на първа линия в борбата срещу коронавируса, приемете моята и тази на ... Прочети още »

Медиците от МБАЛ „Рахила Ангелова” посрещат празника си със смесени чувства

„Във време на пандемия не ни е до празник. Все пак, нашите медици полагат не малко усилия, въпреки трудностите, да реагират бързо и адекватно при нужда. В сегашните условия здравната ни система е поставена пред сериозно изпитание да оцелее и да не се счупи”, заяви директорът на областната болница в Перник д-р Анатоли Митов. Той поясни, че заради извънредното положение ... Прочети още »

Екипът на Белодробната болница в Перник посреща празника без заразени с COVID 19

Екипът на  СБАЛББ- Перник, или както перничани си я знаят – Белодробната болница, посрещна празника на Деня на здравния работник с изписани болни, заразени с коронавирус и без нови заразени. Това се похвали директорът на здравното заведение д-р  Величка Кадийска. Тя се похвали, че на призива на болницата за помощ при осигуряването на лични предпазни средства са откликнали фирми, институции ... Прочети още »

ЦСМП –Перник отново с апел за съдействие при осигуряването на предпазни облекла!

На връх празника на здравния работник, медиците от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник отново отправят апел за съдействие при осигуряването на предпазни облекла и очила. „Нямаме време да празнуваме. Като преодолеем тази пандемия, тогава ще празнуваме. Сега сме изправени пред проблема с намиране на предпазни гащеризони. Където и да позвънихме, навсякъде ни отговарят, че в момента нямат, а ... Прочети още »

Аварии по водопроводната мрежа отново оставиха абонати на „В и К” без вода

  С нарушено водоснабдяване, заради появили се повреди по водопреносната мрежа днес  вторник бяха абонати на „В и К”,  които живеят на улиците : „Освобождение“ , „Максим Горки” в район „Мошино”. Без вода, до отстраняването на авариите са и жителите на кв.”Църква”- ул.” Владайско въстание“, ул.“Димитър Благоев“ и ул.“Жива вода“, село Драгичево „Рударска махала“, в ж.к. ”Люлякова” в Радомир и ... Прочети още »

Започна дезинфекцията на обществени места в Радомир

Във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус, Община Радомир започна дезинфекция на обществени места. Обработката стартира от централната градска част, след което продължи с местата пред търговски обекти – магазини за хранителни стоки, аптеки, банки и др. Щателна дезинфекция е била извършена и пред сградите на съда, полицията, социалните служби и пощата в Радомир. Специално внимание е обърнато ... Прочети още »

Пернишки депутат не отстъпва от позицията си за съдбата на РИОСВ

Пернишкият БСП-депутат Любомир Бонев не отстъпва от позицията си за запазването на екоинспекцията и продължава да твърди, че министър Емил Димитров е взел грешно решение. На личната си страница във фейсбук депутатът написа: “Извънредната ситуация, в която се намираме в момента е предпоставка да излезе наяве чиновническият подход и тоталната липса на държавническо отношение при решаването на екологичните проблеми на ... Прочети още »

Поздравление към здравните работници от кмета на Перник!

Уважаеми лекари и медицински работници, Приемете моите поздравления по случай Световния ден на здравето и Деня на здравния работник! Днешният ден е пpaзниĸ нa вcичĸи, чиeтo пpизвaниe е да лекуват и съхраняват  живота и здравето на всички нас. В момент, в който сме изпpaвeни пpeд  огромното пpeдизвиĸaтeлcтвo на коронавируса, вce пoвeчe ocъзнaвaмe и oцeнявaмe труда на лекарите и медицинските работници,  ... Прочети още »

Здравният министър издаде заповед за работата на пазарите, обработването на земеделските площи, отглеждане на животни

Министърът на здравеопазването издаде нареждания във връзка с работата на кооперативните и фермерски пазари, за обработването на земеделските площи, за непрекъснатост на дейностите по отглеждане на селскостопански животни и производство на фуражи. Заповедта на здравния министър накратко е следната: 1.   Всяка община да създаде организация за функционирането на кооперативните и фермерски пазари, като се отчете конкретната специфика като разположение, капацитет ... Прочети още »