Дневен архив: 06/04/2020

Пиян до козирката се опита да избяга от полицейска проверка, заловиха го

 Вчера вечерта около 22, 30 ч., на контролно-пропускателен пункт в кв. „Бело вода“ е подаден сигнал за спиране и проверка на лек автомобил Опел „Вектра“. Шофьорът не се подчинил и продължил посока Перник. На пътен възел „Марина бара“ е спрян и е установено, че колата се управлява от 35-годишен жител на с. Градец и 22-годишен спътник от същото село. При ... Прочети още »

Досъдебно производство е образувано срещу самокатастрофирал пиян шофьор

Инцидентът е станал на 4 април сутринта, на пътя Бучино – Люлин. Лек автомобил Тойота „Корола“, управляван от 30-годишен от пернишкото с. Люлин се ударил в крайпътен скат. При изпробване му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 54 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка. Прочети още »

Перничанин отива на съд за кражба на лотарийни билети

 Престъплението е извършено в края на месец август миналата година, когато два дни под ред от магазин в пернишкия кв. „Църква“ били откраднати лотарийни билети. След започнато досъдебно производство и проведено разследване е привлечен като обвиняем 33-годишен от областния град. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

Близо с една трета са намалели повикванията на спешния телефон 112 в регион Перник

Близо три пъти са намалели  амбулаторните прегледи и с една трета повикванията на спешния телефон 112 отчитат от Центъра за спешна медицинска помощ в Перник през изминалата седмица. В подкрепа на това директорът на ЦСМП д-р Валери Симеонов поясни, че през изминалата седмица е имало 105 амбулаторни прегледа и 236 обаждания на спешния телефон. „През миналата седмица имахме 2-3-ма съмнителни ... Прочети още »

БЧК – Перник спря курсовете за долекарска помощ за кандидат-шофьорите заради COVID 19

БЧК-Перник преустанови провеждането на курсовете за оказване на първа долекарска помощ, които са задължителни за кандидатите за водачи на моторни превозни средства, които в момента се обучават в курсовете за шофьори, за да получат свидетелство за правоуправление на МПС. Причината е пандемията от COVID 19. „В момента нямаме курсове за кандидат-водачи на МПС, нямаме обучение на работното място, водните спасители ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси медици, консултанти по продажби, монтажници

 Вече цял месец  предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляват, като през изминалата седмица те бяха  с 20 по-малко и станаха 75. Добрата новина е, че предлаганите свободни места за безработни висшисти остават без промяна  и те остават  26 , като всичките са за медици.  През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник се появи оферта за работа ... Прочети още »

1700 служители в 34 лечебни заведения ще получат допълнително по 1000 лева за месец март

1700 служители (медицински и немедицински персонал) в 34 лечебни заведения, където се лекуват пациенти с COVID-19, ще получат допълнителни възнаграждения нетно в размер на 1000 лева за месец март. Средствата ще бъдат преведени до края на петъка- 3 април.  Това съобщи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев, който обясни механизма на разпределение на средствата по лечебни заведения по време на брифинг ... Прочети още »

Oтсрочват кредити само на изрядните длъжници

Вноски по всякакви кредити ще се отсрочват при условие, че длъжниците са обслужвали редовно заемите си до 1 март, без забава, по-голяма от 30 дни. Това каза в „Неделя 150“ по БНР председателят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов. Тази седмица се очаква и последната дума на БНБ, която трябва да одобри проекта за правила, които ще прилагат ... Прочети още »

Собствениците на камиони или автобуси на метан или природен газ могат да възстановяват половината от платените тол такси

 Собствениците или ползвателите на камиони и автобуси, които се движат единствено с алтернативно гориво – метан, природен или био газ, биетанол и др., могат да възстановяват половината от сумите, платени за тол такси. Потребителите могат да се запознаят с утвърдената процедура, която се намира на сайта на Агенция „Пътна инфраструктура“ www.api.bg, в секцията „БГТОЛ“ – „Процедури“.  Съгласно Тарифата за таксите, ... Прочети още »

Променливо време през април, прогнозират синоптиците

Най-ниските температури през април у нас ще са между минус 2 и 3 градуса, а най-високите – между 23 и 28 градуса. Вероятност за минимални температури близки до 0 градуса има до към средата на месеца, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Според тях, през април се очаква средната месечна температура да бъде около и над нормата, ... Прочети още »