Дневен архив: 05/04/2020

Беквокалистката в „Ку-ку бенд” Лилия Стефанова е бременна и очаква първото си дете.

Заради принудителната изолация, певицата се е затворила вкъщи, но публикува в интернет видеоклип, от който става ясно, че поддържа фигурата си при домашни условия. На него изпълнителката прави упражнения със станалите безценни напоследък рула тоалетна хартия, пише „Уикенд“. Наедрялото коремче на Лили вече си личи, но тя отказва да разкрие кой е бъдещият татко. Близки до бъдещата майка разкриха, че ... Прочети още »

И „Дишай Перник“ срещу закриването на РИОСВ

„Дишай Перник“ излезе с официално становище относно намерението да се „прехвърли“ РИОСВ Перник към София. То е адресирано до министър-председателя, министъра на МОСВ и кмета на Перник. В него се казва: „Уважаеми господа, на основание Закона за нормативните актове, Сдружение „Дишай, Перник“ изразява изцяло отрицателно становище по предложения Проект на правилник за изменение и допълнение на Правилника за устройството и ... Прочети още »

Депутатът Любомир Бонев с ново дарение на лекари в Перник

Предпазни костюми и маски за многократна употреба дари народният представител от ПГ на „БСП за България“ инж. Любомир Бонев на Центъра за спешна медицинска помощ в Перник и филиалите в Радомир, Брезник, Земен и Трън, както и на Белодробната болница. Това е второто дарение на народния представител за ЦСМП – Перник, филиалите му и болницата. „В момент като този всички ... Прочети още »

Депутати от БСП бранят пернишката РИОСВ, Ревизоро не отстъпва, ще я слее със софийската

Министерството на околната среда и водите предлага промяна в правилника за устройството и дейността на регионалните инспекции по околната среда и водите, с която да се слеят инспекциите в София и Перник. Това се посочва в отговор на министъра на околната среда и водите Емил Димитров на въпроси, зададени от депутатите от БСП Евдокия Асенова, Любомир Бонев и Иван Ибришимов ... Прочети още »

522 са заразените с COVID-19 у нас, още една жертва

Вече 522 са случаите на заразени с COVID-19 в България съобщи на редовния си сутрешен брифинг генерал Венцислав Мутафчийски, директор на Националния кризисен щаб за борба с коронавируса и директор на ВМА. Новите случаи са 24 за изминалото денонощие, излекувани са 37 пациенти. 13 от новите случаи са в София, в столицата 308 са общо заразените, от които 111 са ... Прочети още »

Авария остави без вода част от жителите на квартал „Изток”

Авария по водопроводната мрежа остави в неделя без вода жителите на улиците „Минск” и „Луганск” в кв. „Изток”. Това информираха от „В и К” Перник. От там увериха, че аварийни екипи работят до отстраняването на повредите и възстановяването на нормалното водоснабдяване в тези райони. От водоснабдителното дружество информираха, че на 5 април обемът на язовир „Студена” е достигнал 9 498 ... Прочети още »

Продължава ремонтът на гредите в платното за Варна на виадукта при 19-ти км на АМ „Хемус”

 От 6 април (понеделник) се ограничава движението в платното за Варна на виадукта край с. Потоп при 19-ти км на автомагистрала „Хемус”. Движението в близо 2-километров участък (между 18-ти и 20-ти км) ще се извършва двупосочно в платното за София. Спирането на трафика е поради продължаване на строителните работи по гредите (горното строене) на съоръжението, които бяха започнати през миналата ... Прочети още »

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас

 Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени в лабораториите у нас от началото на дейността им до днес. Първите тестове започнаха да се извършват в Националната референтна лаборатория и във Военномедицинска академия, след което бяха разкрити лаборатории и в Стара Загора и Варна. В Националната референтна лаборатория на 28 януари 2020 г. е проведено първото изследване на проба за ... Прочети още »