Дневен архив: 03/04/2020

Народното събрание гласува извънредното положение в страната да се удължи до 13 май

Народните представители  удължиха извънредното положение на територията на страната до 13 май 2020 г. при гласуване на извънредно заседание на законодателния орган. Народните представители гласуваха на две групи в пленарната зала и между гласуванията им имаше 30 минути. „За“ предложенията гласуваха 122 народни представители, „против“ – 47 и „въздържали се“ -7, с което то бе прието. Депутатите от ГЕРБ и ... Прочети още »

„Топлофикация Перник” дари предпазни средства на МБАЛ”Рахила Ангелова”

„Топлофикация Перник” дари на медиците от пернишката болница „Рахила Ангелова”, които са на първа линия в борбата с коронавируса, лични предпазни средства. „Донесли сме 50 предпазни гашеризона и 2000 ръкавици. Два гащеризона предоставихме на двамата патолози в болницата. Нашето дружество работи на територията на Перник и затова смятаме, че наше морално задължение е да помогнем на медиците при осигуряването на ... Прочети още »

Задържаха трима за притежаване на наркотични вещества

  Вчера, служители от участък „Полиция“ – Рударци претърсили къща в пернишкото с. Рударци, обитавана от 46-годишен столичанин.  В сградата е намерено бяло кристално вещество с тегло около 21 грама. При направения полеви тест то реагирало на метадон и барбитурати. Познатият на органите на МВР мъж е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.  Тази нощ, около 1,30 ч., ... Прочети още »

ИК на ГЕРБ възложи на ПГ на партията да внесе проект на решение за замразяване на депутатските заплати

На свое заседание днес Изпълнителната комисия на ГЕРБ възложи на Парламентарната група на партията да внесе в Народното събрание проект на решение за замразяване на депутатските заплати на база декември 2019 г. за периода на извънредното положение. Парламентарната група на ГЕРБ, отново по препоръка на ИК на партията, ще внесе предложение за промени в  Закона за мерките и действията по ... Прочети още »

Полицаи от РУ-Радомир и колегите им от участък „Земен“ издирват извършителите на кражба

 Престъплението е станало в периода 31 март – 1 април. От селскостопанско хале в гр. Земен са откраднати препарати за растителна защита, семена и дизелово гориво. Извършен е оглед на местопроизшествието и са предприети действия за установяване на извършителите. Започнато е досъдебно производство и работата продължава. Прочети още »

Служители на „ДЛС Витошко-Студена” помагат на възрастни жени от село Боснек

 Служители на „Държавно ловно стопанство Витошко-Студена” помогнаха на две възрастни жени от пернишкото село Боснек, като им съдействаха в заплащане на битовите сметки и в закупуване и доставка на необходимия инсулин за едната от тях.За това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Драгомир Пенчев, след проведена вчера среща с кмета на селото за уточняване на необходимостта от подкрепа ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи отклонения от качеството на водата, съгласно Наредба №9

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 16.03.2020 г. – 29.03.2020 г на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 11 населени места, в областта. Това информираха от РЗИ. От там поясниха, че са изследвани 48 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдените населени места по ... Прочети още »

Няма да възстановяват суми за почивки до 13 юни

Със сигурност в момента туризмът изживява най-тежката си криза и ситуацията е тежка за целия сектор. Благодаря на целия туристически бранш и на медиците и на първа линия, които работят, МВР, социални служби. В една такава тежка ситуация ни се дава възможност да бъдем обединени, с общи усилия да търсим балансираните решения. Това заяви пред БТВ министърът на туризма Николина ... Прочети още »

Председателят на ПГ на ГЕРБ и още един депутат с положителна проба за коронавирус

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова и депутатът Даниела Малешкова са дали положителни проби за коронавирус. От пресцентъра на партията съобщават, че те са в добро състояние и нямат никакви оплаквания. Те са информирали семействата си и ще се подложат на доброволна карантина за 28 дни в домовете си. Двете няма да участват в предстоящите заседания както ... Прочети още »

Депутатите от ГЕРБ ще даряват 1/3 от заплатите си за борба с COVID 19 и за ограничаване на социално-икономическите щети

Народните представители от ПГ на ГЕРБ в Народното събрание ще даряват 1/3 от своите месечни възнаграждения за различни дейности в своите избирателни региони. Дарените средства ще отговарят на нуждите на различните населени места в страната и ще бъдат насочени както за ограничаване на разпространението на коронавируса, така и за намаляване на социално-икономическите щети вследствие на кризата. Пресцентърът на ПП ГЕРБ ... Прочети още »