Дневен архив: 02/04/2020

Въздухът в Радомир отговаря на законовите изисквания за качество

Общинският съвет в Радомир прие Програма за управление на качеството на атмосферния въздух на територията на община Радомир за периода 2019 – 2023 година, разработена съгласно Закон за чистотата на атмосферния въздух. Атмосферният въздух в община Радомир отговаря на изискванията на действащата нормативна уредба по отношение на основните замърсители на въздуха. Това се казва в заключение на изследване на качеството ... Прочети още »

Пътища и улици в общината проходими при зимни условия

Всички основни пътни артерии на територията на община Перник са проходими при зимни условия. Почистването и обработката на пътната мрежа започна малко след 3.00 ч. заради натрупалия сняг. Продължава обработката на стръмни участъци и улици, на които живеят хора на хемодиализа, съобщиха от общината. Прочети още »

Нерегламентирани сметища никнат като гъби в града

Една от първите задачи, с които се ангажира активно новата кметска управа, бе да изчисти града и да му придаде по-уютен вид. Работи се ежедневно. И промяната вече се усеща. Големият проблем обаче идва от самите граждани. Защото нерегламентирани сметища никнат непрекъснато и там, където вече е било почистено. За нелицеприятна гледка алармира в редакцията на „Съперник“ перничанка. Купища боклук ... Прочети още »

Екоинспекцията в Перник не бива да се закрива

 „Като председател на общинския съвет на БСП – Перник категорично настоявам министърът на околната среда и водите Емил Димитров да преразгледа предложението си за вливането на РИОСВ – Перник в РИОСВ – София, което фактически означава, че инспекцията в Перник ще бъде закрита. Действията по закриване на инспекцията, която обслужва областите Перник и Кюстендил противоречат на всякаква логика. Под намеренията ... Прочети още »

Обемът на язовир „Студена” надхвърли 9 милиона кубика

По повод появилата се информация, че налягането в новия водопровод от Мало Бучино е по-високо от работното в мрежата и поради тази причина са се получили множество аварии, от  ръководството на „В и К” Перник информираха, че тя не е вярна. Екипите на дружеството отстраняват по 4-5 аварии средно на ден в район „Мошино”, като от последните два дни са ... Прочети още »

Общински съветници от БСП дариха предпазни средства на ДКЦ-1 в Перник

Общинските съветници от БСП дариха предпазни костюми и маски на ДКЦ – 1 Перник. Предпазните средства бяха предадени на управителя на дружеството д-р Евгени Михайлов. Д-р Михайлов благодари за помощта и добави, че тя е изключително навременна, защото екипът от лекари, работещ в лечебното заведение всеки ден приема своите пациенти, но до този момент не са получили предпазни средства. Ръководителят ... Прочети още »

И в Перник има вече един излекуван от COVID 19

Към днешна дата- 02.04. 2020 г няма новозаразени с COVID19 на територията на област Перник. Това информира директорът на Регионалната здравна инспекция д-р Юри Торнев. Последният заразен к коронавирус е жител на град Брезник . Той е на средна възраст и наскоро се е прибрал от Търция и в момента се намира под карантина. „Мога да кажа, че първият заразен ... Прочети още »

РЗИ-Перник затегна превантивните мерки срещу разпространението на COVID19

Със заповед от директора на РЗИ – Перник д-р Юри Торнев се спира предлагането на неопаковани, прясно сготвени и готови за консумация храни  от топли и студени витрини, тестени и местни изделия, сандвичи, пици и други тестени изделия. Със заповедта се преустановява ползването на кафе- автомати  и вендинг машини в търговската мрежа на територията на област Перник. Забраната ще действа ... Прочети още »

Работилите без трудов договор също могат да се регистрират в Бюрото по труда

Хората, които до този момента са работили без писмен трудов договор и съответно не са плащали осигуровки, могат да се регистрират като безработни и да кандидатстват за социални помощи. Това каза на брифинг в Министерски съвет министърът на труда и социалната политика Деница Сачева. От 13 март до 2 април над 7000 безработни са постъпили на работа. Данните не са ... Прочети още »

Борисов отправи емоционално обръщение към нацията

Уважаеми сънародници, Днес светът е изправен пред огромно предизвикателство. Война, която взима много невинни жертви. Длъжни сме да направим всичко по нашите сили, за да защитим живота и здравето на българския народ. Светът в момента отчаяно търси ваксина срещу COVID-19, но до нейното разработване ни делят месеци. Единствената доказана в глобален мащаб превенция срещу вируса е социалната дистанция. Тя налага ... Прочети още »