Дневен архив: 01/04/2020

Министерският съвет предлага на Народното събрание удължаване на срока на обявеното извънредно положение

Министерският съвет реши да предложи на Народното събрание удължаване срока на обявеното извънредно положение. Предложението е срокът на извънредното положение, обявено с Решение на Народното събрание от 13 март 2020 г., да бъде удължен до 13 май 2020 г. България се бори с всички възможни усилия за ограничаване на разпространението на заразата с COVID-19, като измеренията на кризата все още ... Прочети още »

Пиян шофьор предизвика пътнотранспортно произшествие в Перник, няма ранени

  Инцидентът е станал вчера, около 20,00 ч. на пътя Перник – Радомир, в района на пътен възел „Марина бара“. Пътнотранспортното произшествие е между лек автомобил „Ленд Роувър“ и „Мерцедес“. Няма пострадали хора, нанесени са материални щети на автомобилите. При изпробване на шофьорите с техническо средство за алкохол са отчетени 1,52 промила в издишания въздух на 41-годишен мъж, управлявал ленд ... Прочети още »

Полицията задържа криминално проявен за семеен скандал и заплаха към родител

 Вчера, служители от Второ РУ задържали 26-годишен мъж, който предизвикал семеен скандал. След като престоял 24 часа в ареста, бил освободен и отново заплашил майка си, която подала нов сигнал в полицията. Повторно е задържан и е уведомена Районна прокуратура – Перник. Има данни че употребява алкохол и наркотични вещества.  Работата по изясняване на случая продължава. Прочети още »

Община Радомир пита МФ за пренасочване на 664 000 лева за неотложен ремонт на общински пътища и тротоари

При строги мерки за предпазване от коронавирус протече заседанието на Общински съвет – Радомир днес. На сесията, проведена в читалище “Напредък-1895” в града, съветниците преминаха през измерване на температурата, след което им бяха раздадени маски и ръкавици. Предписанията за провеждането й бяха дадени от РЗИ. Във връзка с противоепидемичните мерки, включващи осигуряване на дистанция, съветниците седяха през един ред и ... Прочети още »

„Български пощи” въведе изисквания при изплащането на пенсиите за месец април

Предвид въведеното извънредното положение, изплащането на пенсиите за месец април 2020 г.  в пощенските станции ще започне на 7 април (вторник) и ще приключи на 23 април (четвъртък). Графикът  за изплащане на пенсиите обхваща периода до 16 април. На пенсионерите, които не са успели да си получат парите до 16 април е осигурена възможност за получаване на пенсиите между 21 ... Прочети още »

ЮЗДП има готовност да доставя храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени райони

 Югозападното държавно предприятие, чрез териториалните си поделения, има готовност да подпомогне най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса.  Това информираха от ръководството на държавното предприятие. Във връзка с обявеното извънредно положение и указания на Министерството на земеделието храните и горите относно мерките за защита ... Прочети още »

Енергодружествата предлагат на КЕВР увеличаване цената на тока

Нова цена на тока от 1 юли предлагат електроразпределителните дружества у нас. От заявлението на Енерго – Про до КЕВР става ясно, че предложеното крайно увеличение за потребителите на регулирания пазар е намалено спрямо начално обявеното  от 1.83% на 0.98%. Понижението се дължи на значителното спадане на цената на електрическата енергия, търгувана на Българската независима електроенергийна борса през последните два ... Прочети още »

И депутат вече е заразен с COVID-19

Имаме народен представител с коронавирус. След разговор с него имам съгласие да кажа името му – това е д-р Хасан Адемов от ДПС, обяви на извънреден брифинг в парламента председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, като пожела бързо оздравяване на д-р Адемов. Тя обясни, че на всички народни представители трябва да бъдат направени тестове. Създадена е организация и предстои това ... Прочети още »

Държавата осигурява 60% от заплатите на работещите от затруднени фирми в някои сектори

 Изготвен е списък със секторите, непосредствено засегнати от извънредното положение. Тези сектори ще получат подкрепа по мярката 60 на 40. Това съобщи социалният министър Деница Сачева на брифинг, посветен на мерките за подкрепа на бизнеса по време на кризата с COVID-19. Става въпрос за секторите: търговия на дребно, без търговия за автомобили и мотоциклети, сухопътен транспорт, пътнически въздушен транспорт, хотелиерство, ... Прочети още »

ДФ „Земеделие“ разработи видео указания за очертаване на площите в СЕУ

  ДФ „Земеделие“ разработи видео указания, в които са показани стъпките за онлайн очертаване на площите по основните схеми за подпомагане на директните плащания за Кампания 2020. Указанията са публикувани в разработената от фонда Система за електронни услуги (СЕУ). Те са създадени за улеснение на земеделските стопани и за нормалното обезпечаване на Кампания 2020. В поредица информационни видео материали са ... Прочети още »