Месечен архив: април 2020

Община Трън обяви класираните кандидати за работно място домашен помощник

Община Трън обяви 8-те класирани кандидатствали за работно място домашен помощник по проект BG05M9OP001-2.101-0074-С01 „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания в община Трън и община Земен“- процедура “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3”. Те са 1. Радка Костадинова 2. Милена Маринова 3. Мария Колева 4. Любка Стратиева 5. Пенка Павлова 6. ... Прочети още »

13 са вече случаите на коронавирус в Пернишко

13 са вече регистрираните случаи на коронавирус в Пернишка област, след като днес стана ясно, че има два нови регистрирани случая на коронавирус в региона, съобщават от Регионалната здравна инспекция. Заболелите са  мъж на 64 г. и жена на 33 г. от община Перник. Двамата са в добро състояние.   Към днешна дата лицата, поставени под карантина в област Перник са ... Прочети още »

Коситбата в района на града продължава

Продължава косенето на тревни площи в пернишките кварталите Изток, Мошино, Тева и в централна градска част. Почистват и се косят тревни площи и по протежението на бул. „Юрий Гагарин“ Междувременно, в резултат почистването на квартал  Тева, жилищният район вече има много по-приветлив вид. Работниците от временната заетост отстраниха наслагванията от кал и прах по пътното платно. Работата започна от Колелото ... Прочети още »

В Перник спира регистрацията по настоящ адрес

Със специална заповед на кмета Станислав Владимиров се забранява на длъжностните  лица  по  гражданско  състояние в  Отдел  „Гражданска регистрация“, кметовете на кметства и кметските наместници на населени места на територията на Община Перник да  извършват адресна регистрация по настоящ адрес и да  издават удостоверенияпо настоящ адрес до отмяна на извънредното положение  и въведените противоепидемични мерки на територията на Република България. ... Прочети още »

ПГОТ „Св. Иван Рилски” в Перник – на гребена на дигиталната вълна

Докато връщането на учениците в класните стаи все още тъне в неизвестност, дистанционното обучение набира скорост и постига впечатляващи резултати. ПГОТ „Свети Иван Рилски” се оказа пионер в използването на информационните технологии, чрез които образователният процес не губи темпо в дните на социална изолация, похвалиха се от ръководството на учебното заведение. Удивително е колко бързо и учители, и ученици се ... Прочети още »

Освобождават от наеми търговци в Радомир

Общинският съвет в Радомир прие решение, с което всички лица, сключили договори за наем за ползването на имоти (общинска собственост) и терени (петна за разполагане на преместваеми обекти), ще бъдат освободени от заплащането на наем. Мярката е временна и ще бъде валидна до отмяната на извънредното положение у нас по надлежния ред. Облекчението важи за търговците, които временно са преустановили ползването на обектите или своята ... Прочети още »

Общината със свой контролен център

Община Перник вече има и свой контролен център, който следи работещите над 40 камери за денонощно видеонаблюдение. Те са монтирани в различни точки на града – възлови кръстовища и пътни артерии, пешеходни зони в централна градска част и други. Устройствата засичат автомобилния трафик и установяват нарушения при паркирането. Те имат възможност и за периметрова охрана, както и аларми при засичане ... Прочети още »

Обезопасяват коритото на Струма с парапети в центъра на Перник

Започна монтирането на оградата по коритото на река „Струма“ в центъра на Перник. Първите платна от металното съоръжение вече са поставени при входа на градския парк. Оградата се изработва и поставя от общинското търговско дружество „Жилфонд“. Платната се монтират директно към земна основа чрез система от винтове. Този подход е изключително щадящ природата, а освен това е икономичен. Конусообразното тяло ... Прочети още »

1396 семейства и 2097 деца с подкрепа в Радомир през 2019 година

1396 семейства и 2097 деца са били подкрепени в Радомир през 2019-та година. Помощта е в рамките на изпълнението на общинската програма за закрила на детето. Това стана ясно на последното заседание на местния минипарламент, което бе проведено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Съветниците бяха с маски, като беше осигурена и необходимата дистанция между тях. Съгласно данните от отчета, ... Прочети още »

Щракнаха белезниците на 36-годишен жител на село Рударци заради кражба

Вчера  е постъпила жалба от 69-годишна перничанка, която обяснила, че от жилището й в с. Рударци са откраднати телевизор, ъглошлайф, компресор и въздушна пушка. Полицаи от местния участък предприели действия за установяване на извършителя. Много бързо белезниците щракнали около ръцете на 36-годишен местен жител. Откраднатите вещи са намерени и иззети, а мъжът е задържан за 24 часа с полицейска мярка. ... Прочети още »