Дневен архив: 31/03/2020

Прокуристът на „В и К” инж. Камен Каменов е освободен от длъжност

Прокуристът на „В и К” Перник инж. Камен Каменов миналата седмица е отписан от Търговския регистър, след като преди десетина дни беше освободен от длъжност по негова молба. „Аз бях назначен като прокурист във „В и К” във време, когато беше освободен от длъжност предходният управител- инж. Витанов, заради кризата с водоснабдяването на Перник и населените места, които получават вода ... Прочети още »

Стартира подмяната на амортизирания водопровод в Перник

Започна полагането на тръбите за новия водопровод по ул. „Димитър Благоев“ в кв. Църква. Водопроводът се изгражда по безизкопен начин със сондажна машина, а пред всяка къща има предварително подготвени отвори, през които да бъде прекарано отклонението.  Първите 100 метра от тръбата бяха положени само ден след като започна работата на фирма „Райкомерс“. Ръководителят на проекта инж. Тихомир Тонов обясни, ... Прочети още »

Отлагат тестването на системите за ранно предупреждение и оповестяване в Перник

 Отлага се планираното за 1 април тестване на системите за ранно предупреждение и оповестяване при бедствия и аварии. Решението цели да не се създава допълнително напрежение сред гражданите по време на извънредното положение. Тренировъчно тестване ще бъде проведено, когато ситуацията позволява. Както винаги, датата и часът ще бъдат съобщени предварително. Прочети още »

Близо половината от жителите на Перник днес отново са без вода заради авария

Авария отново остави днес без вода, в условията на пандемия, жителите на кварталите „Изток”, „Мошино” , „Тева” и други. Проблемът отново е главният кран на клон 2, който свързва новоизграденият водопровод от язовир „Бели Искър” с клон 2, който осигурава вода на тези квартали. Затова информираха от „В и К”. Според управителя на дружеството инж. Борислав Иванов, авариен екип работи ... Прочети още »

Депутатът от ДПС Делян Пеевски дари 5000 лева на болница „Рахила Ангелова” в Перник

Депутатът от ДПС Делян Пеевски преведе 5000 лева по сметката на пернишката болница „Рахила Ангелова” за закупуването на лични  предпазни средства за медиците, които са на първа линия в борбата срещу пандемията от коронавирус. Това информира лидерът на областната организация на ДПС в Перник Боряна Методиева.  „Днес директорът на здравното заведение д-р Анатоли Митов” ме информира, че парите вече са ... Прочети още »

Вдигат пенсиите от юли въпреки кризата

Не сме обсъждали промяна в пенсионното законодателство. Това увери финансовият министър Владислав Горанов, информира НОВО ТВ. От 1 юли 2020 г. всички пенсии, отпуснати до 31 декември 2019 г. вкл., се увеличават с 6,7%. Това реши през декември парламентът. По 40 лв. за Великден ще бъдат дадени, но не за всички пенсионери. Всички лица, които получават до 363 лева ще ... Прочети още »

Оперативният щаб предлага да излизаме от вкъщи само с SMS

Излизането от вкъщи може да се обявява с SMS, подобно на системата за плащане на синя и зелена зона. Това обяви председателят на Националния оперативен щаб проф. Венцислав Мутафчийски като част от по-строгите мерки, които се обмислят от щаба. Преди два дни той обясни, че заради масово неспазване на разпоредбите за изолация, може да се въведе по-строга мярка и излизането ... Прочети още »