Дневен архив: 30/03/2020

Великденските служби в храмовете ще бъдат на открито, в черквите ще влизаме сами, за да запалим само свещичка

Ген. Венцислав Мутафчийски информира днес как ще се процедира в църквите по време на предстоящите празници. Служби в храмовете няма да има. Църквата ще промени традиционните си практики по време на Цветница и Великден, като изнесе службите си на открито.  Свещениците ще призоват миряните да бъдат по-сдържани при посещенията на храмовете и да спазват разпорежданията. „Според мен това е един ... Прочети още »

Пиян младеж е самокатастрофирал с автомобил в центъра на Перник

  Инцидентът е станал в края на миналата седмица, когато е подаден сигнал в полицията за самокатастрофирал лек автомобил на кръстовището на пешеходната улица „Търговска“ и ул. „Батенберг“. Пристигналите на място униформени установили лек автомобил Фолксваген „Голф“, управляван от 23-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 1, 86 промила.  Започнато е досъдебно производство и работата ... Прочети още »

Задигнаха Алфа „Ромео“ от Перник

 Сигнал за извършеното противоправно деяние е подаден на 29 март, от 35-годишен мъж, собственик на Алфа „Ромео“. Колата била паркирана на ул. „Бучински път“ в областния град на 28 март. На другия ден собственикът установил, че я няма и подал сигнал в полицията. Алфата е обявена за издирване и са предприети действия за установяването й.             Образувано е досъдебно производство ... Прочети още »

Пламна къща в брезнишкото село Кошарево

На 27 март, около 13,50 е съобщено за пламнала къща в с. Кошарево, собственост на местна жителка. Нанесените щети са минимални – домашно имущество, хранителни продукти и дрехи. Причината е неправилно ползване на отоплителен уред. Няма пострадали хора. Прочети още »

Задържаха перничанин за шофиране на автомобил с чужди регистрационни номера

 Вчера, около 16,00 ч., на ул. „Захари Зограф“ в областния град е проверен Нисан „Съни“, управляван от 22-годишен перничанин . Полицаите установили, че регистрационните табели на нисана отговарят на Ситроен „Джъмпер“. Табелите на колата са иззети, а шофьорът е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.        Започнато е досъдебно производство.  Прочети още »

Пернишки полицаи спипаха шофьор зад волана с рекордните 2.25 промила алкохол в кръвта

 В края на миналата седмица, на пътя Перник – Брезник, в района на разклона за с. Вискяр бил проверен лек автомобил Фолксваген „Голф“, шофиран от 57-годишен жител на с. Мещица. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 25 промила в издишания въздух. Задържан е за 24 ч. с полицейска мярка.                    Започнато е бързо производство. Прочети още »

Аварии по водопроводната мрежа оставиха без вода днес жители на Перник

В условия на пандемия, отново абонати на „В и К” днес са без вода заради аварии по водопроводната мрежа. Заради тежка авария на ул. „Благой Гебрев”, при блок №62 и при бл.2 и на ул.“Лом“, до блок №1, без вода са жителите в на тези улици. За съжаление, диспечерите на „В и К” не бяха словоохотливи и не пожелаха да ... Прочети още »

КРИБ-Перник осигури дезинфектант за ЦСМП

След като миналата седмица ИРИБ-Перник съдейства на Центъра за спешна медицинска помощ да получи 400 маски, в края на миналата седмица дойдоха и 20 л дезинфектант за медиците. „Поръчката ни беше за 100 л, но от варненското предприятие ни информираха, че търсенето на дезинфектант е огромно и на първо време могат да ни осигурят само това количество. Поеха ангажимент в ... Прочети още »

За сега няма постъпили уведомления в Бюрото по труда в Перник за предстоящи масови съкращения в региона

До момента в Дирекция „Бюро по труда” в Перник няма постъпили уведомления за предстоящи масови съкращения, поради закриване на фирми или намаляване на обема на работа на предприятие или производство. Това увери директорът на Дирекция „Бюро по труда” в Перник Росен Симеонов. Той поясни, че за сега може реално да коментира състоянието на безработицата към края на февруари 2020 г. ... Прочети още »

В Радомир пръскат срещу коронавируса

Във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус, Община Радомир започва дезинфекция на обществени места. Обработката ще стартира от централна градска част, като поетапно ще се дезинфекцират и останалите части на града, както и детски площадки, спирки и  други обществени места. От общината обръщат внимание, че ще се обработят и пространствата пред обектите, които се посещават от повече хора ... Прочети още »