Дневен архив: 29/03/2020

Обемът на язовир „Студена” днес надхвърли 8 милиона кубика

Водният обем на язовир „Студена” днес достигна  8 956 000 куб.м.,  при капацитет 25 519 100куб.м. Притокът на вода във водоема е 1132 л/с, а разходът е 326 л/с. това означава, че притокът е над 3 пъти по-висок от разхода на вода. По информация от „В и К” Перник, поради възникнали аварии по водопроводната мрежа, днес с нарушено водоснабдяване ще бъдат абонатите, ... Прочети още »

Здравният министър определи кои болници в Перник ще лекуват болни с COVID-19

Със заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, са определени лечебните заведения за болнична помощ за активно лечение и съответните структури в тях, които да извършват лечение и наблюдение на пациенти с  COVID-19. В едните здравни заведения ще се извършва лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 в неусложнение  състояние. Това са следните лечебните заведения и съответните структури в тях:МБАЛ”Р. ... Прочети още »

28 дни става задължителната карантина за лицата, при които е потвърдено, че са с COVID-19

Министерството на здравеопазването въведе в края на миналата седмица 28 дни задължителна карантина за лица, при които е потвърден COVID-19. На задължителна домашна изолация (карантина) подлежат следните потвърдени случаи на COVID-19 – лица без симптоми, т.е. такива, които са контактни или установени в хода на епидемичното проучване. Става въпрос за лица с леки клинични оплаквания (телесна температура  от 38℃, кашлица, ... Прочети още »

Временно се преустановява ограничението за движение на камиони по „зелени коридори“

Временно ограниченията за движение на тежкотоварните превозни средства се преустановяват, за да може да се движат по т.нар. „зелени коридори“, въведени от Европейската комисия за ограничение  разпространението на COVID-19. Това каза проф. Олег Асенов, член на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“, в предаването „Седмицата“ на “Дарик радио”.  АПИ има ангажимент да установи плавна пропускателна способност по маршрутите, част от ... Прочети още »

Професор Кантарджиев прогнозира кога ще е пикът на епидемията у нас

 „Оперативният щаб имаме едно мнение, че третата третина на април ще бъде пикът – по и след Великден. Зависи от мерките и това как народът ги спазва“. Това заяви в предаването „Събуди се“ проф. Тодор Кантарджиев. Той подчерта, че хората трябва да излизат само за храна и лекарства. „Три са основните неща, които трябва да направим относно диагностиката. Първото е ... Прочети още »

Предстои дезинфекция на 20-километров участък от АМ “Марица” преди границата с Турция

            В началото на следващата седмица ще бъде дезинфекциран около 20-километров участък  от АМ “Марица преди ГКПП “Капитан Андреево”.             След насочване на чакащите  ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово Агенция “Пътна инфраструктура” разчиства 20-километровия участък от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. В понеделник ... Прочети още »