Дневен архив: 27/03/2020

Авария остави без вода половин Перник!

Авария на главния кран, който свързва довеждащия водопровод от язовир „Бели Искър” с клон 2, остави днес без вода най-големите квартали в Перник: „Изток”, „Мошино”, „Тева” , село Голямо Бучино, село Люлин. Това информираха от „В и К”. От там поясниха, че аварията е станала нощес. С цел да се избегне излишното разходване на вода, тя е спряна. Авариен екип ... Прочети още »

МЗ стартира DMS кампания в подкрепа на българските медици, работещи в условията на COVID-19

Министерството на здравеопазването инициира кампания в подкрепа на медиците, които са на първа линия в борбата с COVID-19. В информация до медиите се казва: „Днес най-важното е усилията на всеки от нас да бъдат насочени към това, заедно, като общество, да преминем през изпитанието COVID-19 и да излезем от него не просто по-силни, а и единни. Сега от най-голяма подкрепа ... Прочети още »

43-годишен мъж е задържан до изясняване на съпричастността му със смъртта на куче

  Вчера, във Второ РУ е подаден сигнал от 51-годишен перничанин. Мъжът заявил, че около 10, 00 ч., в с. Кладница, пред дома на родителите му е разстреляно тяхното куче. Органите на реда и ветеринарен лекар извършили оглед на местопроизшествието. Животното е иззето за аутопсия. Незабавно били предприети действия за установяване на извършителя. След около час бил задържан 43-годишен местен жител, ... Прочети още »

Лек автомобил горя вчера в Перник

 Сигналът за пожара е подаден малко след 1,00 ч. от 62-годишна жена, собственичка на Фолксваген „Голф“. Колата, паркирана на ул. „Св. Св. Кирил и Методий“ е обгоряла в предната й част. Частично е засегнат „Ситроен“, който има леки щети по задна броня и регистрационен номер. Пламъците са потушени от служители на РСПБЗН – Перник. Причината не е установена. Извършен е ... Прочети още »