Дневен архив: 24/03/2020

Перник вече има вода през целия ден и мога да се усмихна, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров

Перник е на облечен воден режим и от днес, 6 часа сутринта, перничани имат вода и ще имат през целия ден. Режимът остава през нощта – от 22 ч. до 6 часа, заяви кметът на община Перник Станислав Владимиров. Облекченият режим стана възможен благодарение на новия водопровод от село Мало Бучино, по който вече тече вода от „Бели Искър“. От ... Прочети още »

КРИБ-Перник реагира веднага на апела на ЦСМП за помощ

Председателят на КРИБ-Перник Георги Милев реагира веднага на апела на Центъра за спешна медицинска помощ за съдействие при осигуряването на лични предпазни средства за спешните екипи. „Искам да благодаря на ръководството на  фирма „С.У.П. България” /бившата „Блу пойнит”/, което реагира веднага на молбата за помощ при осигуряването на маски за спешните екипи на ЦСМП. Въпреки  ангажиментите си, фирмата спря част ... Прочети още »

Директорът на ЦСМП-Перник отправя апел за съдействие!

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов отправя апел към бизнеса, гражданите и всички институции да помогнат за осигуряването на предпазни средства за спешните екипи. „Имаме 30 човека дежурни, които се нуждаят от маски, които се подменят на час, от предпазни гащеризони, очила, шлемове и дезинфектант. Предпазните средства, с които разполагаме ще ни стигнат, в най-добрия случай ... Прочети още »

И Радомир въведе вечерен час за малолетни и непълнолетни

След Брезник и Трън, и в Радомир е въведен вече вечерен час за малолетни и непълнолетни. Кметът на Радомир издаде специална заповед във връзка с епидемичната обстановка в страната и опасността от разпространение на коронавирусна инфекция. С документа се въвежда ограничение за децата и младежите, които няма да могат да излизат на обществени места във всички селища на общината, освен ... Прочети още »

Екипи на ЧЕЗ Разпределение успешно възстановяват захранването на засегнати райони

Екипите на ЧЕЗ Разпределение България усилено работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите от тежката метеорологична обстановка в Северозападна България населени места. Служителите на компанията ползват високопроходими машини за достигането до недостъпните участъци и преминаването през непочистени и непроходими пътища и успешно отстраняват повредите, нанесени от лошото време. В момента са отрстранени повредите на територията на област Перник.Частично засегнати населени ... Прочети още »

Пътищата в община Трън са проходими при зимни условия

Пътищата в община Трън са проходими при зимни условия, въпреки натрупания сняг, който на места надхвърля 30-40 см. Това информира кметът на пограничната община Цветислава Цветкова. „До момента нито от Областно пътно управление, нито от нашите кметски наместници нямам сигнал за непроходими пътища. Снегопочистващата фирма полага необходимите усилия и до момента няма населени места без връзка в града и с ... Прочети още »

Радомир набира доброволци да помагат в трудните дни

Община Радомир стартира кампания за набиране на доброволци във връзка с епидемичната обстановка. Доброволците ще помагат за разнасянето на храна и пазаруването на продукти от първа необходимост за възрастните хора, както и на лекарите и медицинския персонал при изпълнение на техните функции, в случай на нужда. За доброволците са осигурени необходимите предпазни средства. Кметът Пламен Алексиев излезе със специално обръщение ... Прочети още »

Само за половин час откриха открадната кола

Краден лек автомобил е открит от полицията в Перник. Сигнал за извършеното престъпление е подаден в края на миналата седмица, във Второ районно управление на МВР. 23-годишен перничанин съобщил, че е откраднат лекият му автомобил „Сеат Леон”, паркиран на улица „Одеса“. Колата била обявена за издирване и предприети действия за установяването й. Половин час по-късно е открита на улица „Софийско ... Прочети още »

Камион откраднат в Драгичево

Товарен автомобил е откраднат от пернишкото село Драгичево. Автомобилът марка и модел „Форд Транзит“ бил паркиран в близост до дома на собственика му, 34-годишен мъж от Драгичево. Вчера около обяд той забелязал, че липсва и подал сигнал в полицията. Фордът е обявен за издирване. Предприети са всички действия за установяването му. Започнато е досъдебно производство и действията по разследването продължават.  Прочети още »

Перничанин кътал незаконно оръжие

Незаконно оръжие и боеприпаси са иззети от дома на 64-годишен перничанин. Мъжът бил обискиран след подаден сигнал за семеен скандал. От него служители от Първо районно управление иззели незаконно притежаван пистолет и боеприпаси за него, за които собственикът не представил надлежно разрешително. Образувано е досъдебно производство по чл. 339, ал. 1 от Наказателния кодекс и действията по разследването продължават под ... Прочети още »