Дневен архив: 23/03/2020

Парламентът гласува ветото на президента Радев за Закона за извънредното положение

Парламентът гласува в подкрепа на ветото на президента. Румен Радев върна за ново разглеждане част от текстовете на новия Закон за действие по време на извънредно положение. Едва 14 души застанаха отново зад приетия минали петък закон. Други 118 одобриха ветото, а 27 се въздържаха от това гласуване. Законът за извънредното положение беше приет във връзка с кризата с коронавируса. ... Прочети още »

Броят на заразените с COVID-19 у нас вече е над 200

Броят на заразените с COVID-19 у нас е 201. Това съобщи днес шефът на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса  у нас ген. Венцислав Мутафчийски по време на редовния брифинг във ВМА. Единственото ново е, че имаме един заразен в Дупница.  „Във връзка с увеличаването на случаите и изчерпване на капацитета на ВМА и „Пирогов“ щабът ще направи предложение ... Прочети още »

Новопостроеният водопровод от Мало Бучино до Перник стартира официално

„ Водопроводната връзка между София и Перник ни дава възможност да преминем на облекчен режим. В тази кризисна ситуация това е належащо, за да бъдат спокойни перничани и да спазваме всички превантивни мерки начертани от Националния кризисен щаб“. Това каза кметът на община Перник Станислав Владимиров след като заедно с премиера Бойко Борисов посети мястото, на което аварийният водопровод се ... Прочети още »

Двама медици напуснаха ЦСМП-Перник, заради опасността от заразяване с COVID-19

През изминалата седмица няма увеличаване на сигналите на спешния телефон 112, както и на амбулаторните прегледи в област Перник.  Нещо повече, наблюдава се намаляване почти наполовина. Това информира директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Валери Симеонов. Той поясни, че през изминалата седмица почти наполовина са намалели както сигналите на телефон 112, така и амбулаторните прегледи. Постъпилите сигнали през ... Прочети още »

Пътищата в община Перник са проходими при зимни условия

Малко след 3.30 ч., заради обилния снеговалеж започна почистването и обработката на пътната мрежа на територията на община Перник . Всички основни пътища са проходими при зимни условия. Почистват се и пространствата около спирките на градския транспорт. Община Перник призовава водачите да шофират с повишено внимание заради продължаващия снеговалеж. Прочети още »

От 750 до 1300 безработни се регистрират на ден, информират от МТСП

От началото на кризата с коронавируса досега много работодатели освобождават работници, като много от тях се регистрират в бюрата по труда. За края на миналата седмица броят на регистрираните варира от 750 до 1300 на ден, заяви социалният министър Деница Сачева. „Преди всичко не вреди – този принцип трябва да спазват всички и хората по високите етажи“, коментира тя по ... Прочети още »

Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж

 Над 340 машини обработват пътните настилки в районите със снеговалеж. Няма въведени ограничения по републиканската пътна мрежа заради започналите през нощта валежи. Без ограничение за всички превозни средства е преминаването през високопланинските проходи, с изключение на прохода “Шипка”, по който през миналата седмица бе спряно преминаването заради изграждането на връзката на обхода на Габрово с първокласния път I-5.  Агенция „Пътна ... Прочети още »

Бюрото по труда в Перник търси медици, монтажници, машинни оператори

  Втора поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места намаляват, като през изминалата седмица те бяха по-малко с 55 и станаха 98.   Намаляха  с 4 и предлаганите свободни места за безработни висшисти  и те станаха 16 и всичките са за медици.  През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник продължават да са актуални офертите за ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Мъжът на Наталия Кобилкина се оказа измамник!

Наталия Кобилкина яко ще го закъса покрай мъжа си, който освен добър любовник и съпруг, както тя неведнъж е потвърждавала, се оказа и доста ловък и хитъл измамник. Скандалните разкрития за половинката на популярната сексоложка тепърва ще предизвикват бурни коментари в мрежата, а в тиражираните в публичното пространство твърдения става дума за много пари и в хиляди! „Мъжът на Наталия ... Прочети още »