Дневен архив: 22/03/2020

Прочутият руски учен проф. Дмитрий Еделев сензационно разкри тайната за лечението на COVID-19

Един от най-канените коментатори в Русия по темата с коронавируса е професор Дмитрий Еделев.  Преди дни прочутият руски учен обяви сензационно, че страната му имаме и ваксина, че и начин на лечение на коронавируса. В момента той е президент на Националния проект „Здраве на нацията“. Проф. Еделев е сред най-признатите учени в Русия, а през последните няколко месеца е и ... Прочети още »

Къде са КПП-тата в Перник!

От 21 март напускането и влизането в областните центрове става само с основателна причина. Като такава се приема отиване на работа, посещение при лекар и прибиране до адреса на местоживеене по лична карта. На проверка подлежат пътуващите в леките автомобили и автобусите, но не и в товарните автомобили. На входовете и изходите на областните центрове има КПП-та, на които се ... Прочети още »

ОДМВР: Спазвайте карантината, за нарушителите има наказателна отговорност

Полицията призовава жителите на областта, които се завръщат от чужбина, строго да спазват задължителна домашна карантина за срок от 14 дни. Мярката е наложена със заповед на министъра на здравеопазването, свързана с предотвратяването и разпространението на вируса „Covid-19“ на територията на страната. Напомняме на гражданите, че с направени изменения от Народното събрание в Наказателния кодекс са предвидени по-тежки санкции за ... Прочети още »

Полицията ще следи за спазване на мерките в кварталите с повече роми

През последните дни социалните мрежи бяха залети със снимки и информации за хора, които групо пренебрегват всякакви мерки срещу разпространението на коронавирусът. Особено в петък и събота, може би и заради пролетното топличко време, можеха да се видят не един и двама без маски, събрани на групи без нужната дистанция да се разхождат изграда, да се събират на раздумка из ... Прочети още »

Заедно сме по-силни от зловещата пандемия заяви областният управител на Перник

В лично обръщение към своите съграждани и жителите на целия регион областният управител Емил Костадинов призова да се спазват новите, по-строги мерки за превенция разпространението на коронавируса. „Нека приемем съвестно новите,по-строги мерки за превенция разпространението на коронавируса! Виждаме,че с всеки изминал ден засегнатите населени места и възрастови групи стават все повече и повече.Никой от нас не е застрахован! Ничие семейство ... Прочети още »

Общината търси доброволци

Всички перничани, които искат да бъдат доброволци и да подпомагат дейностите за овладяване на разпространението на корона вируса, могат да се записват чрез изпращане на лично съобщение през фейсбук на страницата на Община Перник http://m.me/pernikmunicipality .  Днес допълнително ще бъде обявен и телефон за записване. Ето и изискванията към желаещите да помогнат в трудната ситуация: -Желаещите да станат доброволци трябва ... Прочети още »

Кметът на Перник: Възможно е с Ревизоро да се видим в съда!

„След нелепите изявления и внушения на министър Димитров по мой адрес, не е изключено да се видим с него в съда. Което е нормално в една правова държава. Този министър така и не разбра, че ВиК не е общинско дружество и продължава с нападките и квалификациите си лично към мен. Той така и не разбра какви документи и от кого ... Прочети още »

До есента в Перник сменят 50 км стари водопроводи!

Водопроводната мрежа в Перник е в много тежко състояние от години. До есента се планира да бъдат подменени над 50 км стари водопроводни тръби в Перник. Това съобщи кметът на миньорския град Станислав Владимиров. „В зависимост от състоянието на трасето подмяната ще отнеме между 5 и 7 месеца, като по-скоро подмяната ще завърши до есента“, прогнозира той. „На всички ни ... Прочети още »

Строг контрол заради коронавируса в Радомир

Ежедневен контрол за спазване на противоепидемичните мерки се извършва от служители на общината, Районно управление-Радомир към ОДМВР-Радомир, ОДБХ и РЗИ. Проверени са работещи търговски обекти – хранителни магазини, аптеки, транспортни фирми, банки, пощенски клонове, за дезинфекционни мероприятия и прилагане на лични предпазни средства от служителите. Акцентирано е върху организацията за работа с граждани, осигуряването на необходимата дистанция между тях и ... Прочети още »

Три аварии се появиха по новия водопровод от Мало Бучино

  В събота вечерта отново е имало пробив по новоизградения водопровод, който трябва да осигури вода на Перник от язовир „Бели Искър”. Три връзки по водопровода в района между Мало и Голямо Бучино са аварирали, затова при тестването се е  наложило те отново да бъдат преработени. Общо 1200 са връзките по цялото трасе на водопровода и те вероятно ще продължат ... Прочети още »