Дневен архив: 21/03/2020

Кметът на община Перник издаде заповед да не се събират такси за детски градини и ясли

Във връзка с обявеното от министъра на здравеопазването на 13.03.2020 г с извънредно положение в страната, кметът на община Перник Станислав Владимиров издаде на 19.03.2020 г заповед. С нея на територията на общината няма да се събират такси за детските градини и детските ясли за срока на въведеното на територията на Република България извънредно положение. Прочети още »

Кметът на община Трън Цветислава Цветкова въведе вечерен час за малолетни и непълнолетни лица

Със заповед кметът на община Трън Цветислава Цветкова  въвежда вечерен час 20:00 часа на територията на община Трън за малолетните и непълнолетните лица считано от 20.03.2020 г. Забранява се събирането на групи на обществени места – улици, площади, детски и спортни площадки, стадиони, паркове и градини. Контролът на разпоредителните мерки ще се осъществява от кметските наместници, длъжностните лица от общината ... Прочети още »

Домашни животни могат да бъдат разхождани в паркове и градинки

Министерството на здравеопазването информира, във връзка с издадената заповед на здравния министър за въвеждане на нови противоепидемични мерки, които влизат в сила от 00.00 на 21 март, че домашни любимци може да бъдат разхождани в паркове и градинки. Не трябва обаче да се предизвикват струпвания на граждани, като за целта следва да се спазва дистанция от минимум един метър между ... Прочети още »

Александровска болница спешно се нужда от средства за 5 респиратора

Университетската болница „Александровска“ спешно се нуждае от средства, за да бъдат закупени 5 респираторни апарата. Необходимата сума от 222 000 лева трябва да бъде събрана в оставащите 20 дни до доставката на техниката, предаде БНР. Александровската болница заедно с „Пирогов“ и ВМА е определена от здравното министерство да приема хора със съмнения за Covid-19. По тази причина лечебното заведение е ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Азис изпадна в паника и избяга в САЩ със самолет…

Масовата психоза покрай коронавируса у нас явно е обзела сериозно и голяма част от родния поп фолк елит. Не кой да е, а самият Азис се оказал в плен на страховете си от притеснителното положение, в което се намира страната ни и взел драстични мерки. За да защити себе си и близките си, изпълнителят не се поколебал нито за минута, ... Прочети още »