Дневен архив: 20/03/2020

Кметът на община Брезник въведе вечерен час от 19 март

Кметът на община Брезник Васил Узунов със заповед от 19.03.2020 г. е въвел вечерен час- 20:00 часа на територията на общината за малолетните и непълнолетните лица. Забранява се събирането на групи на обществени места – улици, площади, детски и спортни площадки, стадиони, паркове и градини и други. В общината под карантина са 5-ма човека, които не са от ромската общност. ... Прочети още »

Изграждат КПП-та на областните центрове

Органите на МВР ще организират ГКПП-та на входно-изходните артерии на областните градове и ще искат основателна причина за придвижването на гражданите. Придвижването от град в град ще се случва с удостоверение, поясни шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор проф. Мутафчийски. Преустановява се посещението на паркове, градини, спортни и детски площадки на открити и закрити места. Забранява се хора под 60 ... Прочети още »

Въвеждат се крути извънредни мерки

Със заповед на министъра на здравеопазването, считано от тази вечер, се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки на съоръжения на открити и закрити обществени места. Това съобщи на извънреден брифинг в Министерски съвет здравният министър Кирил Ананиев на брифинг днес. Органите на Министерството на вътрешните работи ще организират контролно-пропускателни пунктове на входно-изходните пътища на областните центрове ... Прочети още »

Кирил Домусчиев с огромен жест към всички българи

Предприемачът и президент на КРИБ Кирил Домусчиев дарява безвъзмездно на здравното министерство 5000 теста за коронавирус и всички лекарства, закупени от неговия екип. Това обяви председателят на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, упълномощен да го съобщи от името на предприемача, който се лекува в „Софиямед“. „Упълномощен съм от г-н Домусчиев да заявя, че всички изкупени лекарства ще бъдат дарени на ... Прочети още »

Забранява се износът на лекарства на хининова основа

Министърът на здравеопазването издаде заповед, с която се забранява износът на лекарства на хининова основа до второ нареждане. Целта е да бъдат задоволени нуждите на българския пазар във връзка с обявената от СЗО пандемия и усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 на територията на България. Със заповедта можете да се запознаете в прикачения файл. Прочети още »

ЧЕЗ преустанови планираните прекъсвания по мрежата от 15 март

От 15.03.2020 г. „ЧЕЗ Разпределение България“ АД преустановява планираните дейности по електроразпределителната мрежа на обслужваната от дружеството територия в Западна България, които изискват прекъсване на електрозахранването. Компанията извършва аварийни и превантивни ремонти по мрежата по спешност и в условия на извънредно положение, за да поддържа надеждна и качествена услуга за българските граждани, голяма част от които работят и учат от ... Прочети още »

Намаляват болните от остри респираторни заболявания в региона, установи РЗИ

Чувствително са намалели болните от остри респираторни заболявания в областта през изминалата седмица, информират от Регионалната здравна инспекция. Констатираните случаи са  98,  при 158 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е била 134,04 %oo,  при средна за страната 128,67 %oo към 16.03.2020 г.  Леко увеличение се наблюдава при заболелите от заразни заболявания. През седмицата те са 22, при 16 ... Прочети още »

„В и К” предприе предпазни мерки срещу разпространението на COVID-19

Във връзка с регистрираните случаи на корона вирус COVID-19 на територията на България и с цел превенция срещу разпространение на заболяването, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ООД Перник също предприе някои предпазни мерки. Считано от 11.03.2020г. се спира приемът за срещи с физически, юридически лица и национални медии по жалби, въпроси и консултации. Гражданите и медиите могат да отправят своите ... Прочети още »

БАН: До 2-3 месеца ще се справим с епидемията от COVID 19

След три седмици броят на заболелите ще започне да намалява, ако спазваме карантината Ако карантината се задържи и не бъде пробита, след около три седмици ще започнем да имаме хубави новини относно броя на заболелите, а след около 2 до 3 месеца ще можем да се поздравим, че сме се справили с тази криза. Това каза на брифинг в Министерски ... Прочети още »

МЗ отправи призив за кръводаряване в центровете на страната

    Всички центрове по трансфузионна хематология в страната алармират за значителен спад на желаещите да дарят кръв. Това ограничава възможностите за попълване на депата от кръв и кръвни съставки, необходими в страната ни.     За да успеят центровете по трансфузионна хематология да осигурят необходимите на лечебните заведения количества кръв и кръвни съставки, екипите в центровете ще работят с ... Прочети още »