Дневен архив: 18/03/2020

Авария влоши качеството на топлоснабдяването в Перник

Авария в основното съоръжение на ТЕЦ”Република”- пети парогетератор,  стана причина за влошаването на топлоснабдяването на абонатите на „Топлофикация Перник” днес. Това информираха от дружеството. „В момента приключваме с отстраняването на повредата по парогенератора и тази вечер ще запалим котела. До сутринта най-късно ще възстановим нормалното топлоподаване в града. Искам да се извиня на абонатите ни, от името на ръководството на ... Прочети още »

Продължава пролетното почистване

Предпролетното почистване на Перник продължава при спазване на хигиенно – санитарните норми. Работниците са снабдени с маски и ръкавици. ОП „ФЛОР“ завърши работа в дясната част на входа на кв. Изток от към София, от където бяха извозени над 12 тона отпадъци, клони, храсти и изсъхнали дървета. От утре почистването продължава от лявата страна на пътя. На място ще бъде ... Прочети още »

Започна кърпенето на улиците в Перник

Започна изкърпването на дупките по пернишките улици, съобщиха от общината. Вече се работи по улица „Рашо Димитров“ в квартал Изток, по улиците „Физкултурна“ и „Радомир“ в центъра на града. В идните дни и седмици ще започне и изкърпването по улиците „Република“, „Железничарска“ и „Искър“. В близките седмици ще се прави ремонт и по улиците „Презвитер Козма“, „Братя Миладинови“ и „Владислав ... Прочети още »

Кметът на община Перник въведе ограничителни мерки с цел предотвратяване на разпространението на COVID-19

        На основание чл.44, ал.2 от Закона за местното самоуправление и местната администрация  /ЗМСМА/   и Заповед №РД-01-124/13.03.2020г. във връзка със Заповед №РД-01-131/17.03.2020г. на Министъра на здравеопазването НАРЕЖДАМ: Забранява се събирането на повече от двама възрастни, както и деца на територията на Община Перник на всички открити и закрити обществени места, спортни, фитнес и детски площадки. Забранява се струпване на групи ... Прочети още »

Съд за перничанка, подала документ с невярно съдържание

Перничанка ще отговаря за подпълване на декларация с невярно съдържание. 49-годишна перничанка, собственичка на фирма подпълнила декларация пред нотариус, с която удостоверила, че няма задължения към държавата. По-късно това обстоятелство се оказало неистина. Документът е издаден във връзка с продажбата на имот. В рамките на започнатото досъдебно производство е установено по безспорен начин, че документът е с невярно съдържание. Жената ... Прочети още »

В Брезник търсят кой окраде дървосекач

Служители от брезнишкото Районно управление на МВР издирват извършители на кражба. Жертва на престъплението е станал 30-годишен перничанин, който оставил вчера автомобила си марка „Ауди“ в местността „Бенто“ в брезнишкото село Ноевци. Мъжът работел като дървосекач в района. Около обяд установил, че е  счупено предно ляво стъкло на автомобила и е откраднат от него намиращия се на седалката мъжки часовник ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи отклонения от качеството на водата, съгласно Наредба №9

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 02.03.2020 г. – 15.03.2020 г. на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 10 населени места, в областта.  Изследвани са 45 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг (група А) и други ... Прочети още »

Водопроводът от Мало Бучино вече е готов, уверяват от „В и К”

Водопроводът от село Мало Бучино до гр. Перник вече е готов, информират от ръководството на „В и К” Перник. От там поясняват, че в момента се прави изпитване на трасето, след това ще се извърши дезинфекция и до няколко дни водоподаването по него ще бъде осъществено. Това позволява водният режим поетапно да бъде облекчен. През последните дни отново постъпи залпово ... Прочети още »

ЧЕЗ Електро призовава клиентите да плащат безкасово сметките си за ток

„ЧЕЗ Електро България“ АД напомня на своите клиенти, че възможностите, които осигуряват начините за плащане на сметки от разстояние, са за предпочитане, особено в ситуацията на прилагане на засилени мерки за предпазване от опасността за заразяване с коронавирус. Дружеството призовава клиентите да използват осигурените от Дружеството 9 начина за безкасово плащане – по банков път чрез директен дебит, банкомат или ... Прочети още »

Община Трън предлага обслужване по домовете на определена група хора

Във връзка с епидемичното  разпространение на коронавирус (COVID-19), обявеното извънредно положение в страната, възникналата извънредна епидемична обстановка и въведените противоепидемични мерки на територията на цялата страна, Община Трън предлага, при спазване на предписанията на здравните органи, някои социални услуги за определени групи нуждаещи се лица. Това информираха от общинската управа на Трън. Услугите, които предлага общината са предназначени за: – ... Прочети още »