Дневен архив: 17/03/2020

„В и К” Перник оповести новият график за водоподаване, който влиза в сила от днес

 „Водоснабдяване и канализация“ ООД Перник въвежда следното ново режимно водоподаване към населените места на Община Перник, считано от 17.03.2020 г.: 1. ЦЕНТРАЛНА ЧАСТ НА ГР. ПЕРНИК, КВ. „ТЕВА“, КВ. „МОШИНО“, КВ. „ИЗТОК“, С. ЛЮЛИН, С. МЕЩИЦА, С. ВИТАНОВЦИ – Водоподаване: от 12:00ч. до 22:00ч.; – Преустановяване на водоподаването: от 22:00ч. до 12:00ч. 2. С.БУЧИНО, С. ДИВОТИНО, – Водоподаване: от 13:00ч. ... Прочети още »

Ръководството на „В и К” отхвърли твърденията за източване на язовир „Студена”

Във връзка с постъпил сигнал във “В и К” Перник, който в  последствие бе разпространен и в социалната мрежа, че на 16.03.2020г язовир „Студена“ е изпускан, от ръководството на водоснабдителното дружество направиха следното уточнение: „Язовир „Студена“ не е изпускан нерегламентирано. Подобни твърдения са напълно неоснователни. През последните дни, при увеличаване на притока на вода в язовира, мътността се увеличи многократно. ... Прочети още »

81 случая на коронавирус в България

  Пациентите с коронавирус у нас са 81. В Ловеч има пациент. В Перник има двама пациенти- майка и син, които в момента са в задоволително състояние. Най-много концентрирани случаи има в София, заяви ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на оперативния щаб. „Състоянието на новите заразени с коронавирус е средно тежко, нямаме изявено тежко състояние– всичките са средно тежко ... Прочети още »

Кирил Домусчиев е заразен с коронавирус, вижте какво каза бизнесменът

Председателят на КРИБ Кирил Домусчиев е диагностициран с коронавирус. Новината съобщи самият председател на КРИБ на личната си страница във Фейсбук.  Той е хоспитализиран. „Скъпи приятели, след първоначален отрицателен тест за covid-19, но почувствано последващо неразположение, направих последващ тест, който се оказа положителен. Спазвайки всички наложени изисквания за карантина, съм изолиран и в момента се лекувам. Благодаря на здравните специалисти, ... Прочети още »

Кметът на община Перник отмени проверките на отдел „Инвестиционно проектиране и контрол по строителството”

Във връзка с обявеното извънредно положение в страната, кметът на община Перник Станислав Владимиров отмени всички насрочени проверки от отдел „Инвестиционно проектиране и контрол по строителството“, относно извършено или извършващо се незаконно строителство за периода от 16.03.2020 г. до 29.03.2020 г., включително, за които на заинтересованите лица вече са изпратени уведомителни писма или заповеди. За датите и часовете на новите ... Прочети още »

РИОСВ-Перник ограничи достъпа на външни лица

Във връзка с въведеното извънредно положение в страната, РИОСВ-Перник също въведе ограничен достъп на външни лица до работните места на служителите си. Консултациите с потребителите на административни услуги  се извършват посредством телефоните или e-mail-а, обявени на официалната страница на инспекцията: http://pk.riosv pernik.com/index.php?option=com_content&view=category&id=65&Itemid=61  Изключение прави фронт офисът за административно обслужване на граждани, но само за подаване или за получаване на документи. ... Прочети още »

И екипът на ОИЦ ще работи дистанционно

Заради коронавируса екипът на Областния информационен център в Перник също създава нова организация на работа. „Във връзка с обявеното извънредно положение в Република България и препоръките за ограничаване на епидемичната обстановка в страната, Областен информационен център – Перник въвежда дистанционна форма за работа на служителите в Центъра. Мярката е в сила 16 март до 29 март 2020. Информационните си услуги ... Прочети още »

Готов е водопроводът от Мало Бучино до Перник!

Готов е водопроводът от с. Мало Бучино до Перник. В момента се прави изпитване на трасето, след това ще се извърши дезинфекция и до няколко дни водоподаването по него ще бъде осъществено. Съоръжението е с дължина 13,5 км и негов главен изпълнител е държавното стопанско обединение „Монтажи“. Строежът е изпълнен съгласно изготвените работни проекти, коментира пред БТА Васил Мариянов – ... Прочети още »

Перничанин ще отговаря за смърт по непредпазливост

55-годишен мъж отива на съд за причиняване на смърт по непредпазливост. Трагедията се е разиграла на 11 юли миналата година, когато на улица „Раковска“ в областния град бил блъснат 72-годишен мъж от товарен автомобил „Форд Транзит“. Зад волана на возилото е бил 55-годишен перничанин. В резултат на удара, възрастния човек е починал. След проведено разследване, шофьорът на товарния автомобил е ... Прочети още »

Баща системно не плащал издръжка

50-годишен ще отговаря пред съда за неплащане на издръжка. В периода, обхващащ времето от месец август 2019 година до февруари 2020 година, 50-годишен мъж от село Кривина не изплащал издръжката на 17-годишната си дъщеря. Бащата вече е бил осъден от Пернишки районен съд с влязло в сила решение от месец януари 2019 година. Сега той е привлечен е като обвиняем ... Прочети още »