Дневен архив: 16/03/2020

ОД на МВР в Перник със съвети срещу евентуални престъпни посегателства

Поставени в условията на извънредно положение, хората са склонни да действат прибързано, под влияние на силни емоции. Същевременно, тази ситуация е „добра среда” за развиване на престъпни намерения.  МВР извежда основни насоки към гражданите, с цел да се предпазят от нежелани престъпни посегателства.  ОСНОВНО ПРАВИЛО – винаги проверявайте достоверността на информацията, която може да се окаже заблуждаваща и използвана с ... Прочети още »

Строги противоепидемичните мерки в Радомир

Временен оперативен щаб във връзка с обявеното в страната извънредно положение е сформиран в Радомир със заповед на кмета Пламен Алексиев. Председател на щаба е Роберта Борисова, заместник-кмет на общината, заместник-председател е Валентин Петров, секретар на общината, а секретар на щаба е Елисавета Кирилова, директор дирекция “ФАПО”. Сред членовете на щаба са началникът на РУ на МВР-Радомир Павел Джалев, Тодор ... Прочети още »

Перничанин пипнат с дрога

46-годишен перничанин е задържан за притежаване на наркотични вещества. Около 21 часа на 13 март, служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при Областната дирекция на МВР в Перник проверили местен жител. При последвал личен обиск в него е открито наркотично вещество. Последвало претърсване на адреса му, където са открити и иззети 4 пликчета със зелена тревиста маса и едно ... Прочети още »

90-годишна старица загина при пожар

90-годишна жена е загинала при пожар в Перник. Инцидентът е станал на 13 март, в жилищен блок на улица „Рашо Димитров“. Около 9,20 часа избухнал пожар в апартамент. Загинала е живущата на адреса 90-годишна възрастна жена. Изгоряло е и имуществото в стаята, в която е била жертвата. Причината е в процес на установяване. Трупът на починалата е бил закаран в ... Прочети още »

Поредна жертва на пътя!

66-годишен столичанин е загинал при пътнотранспортно произшествие. Инцидентът е станал на автомагистрала „Струма“ около 7 часа сутринта на 14 март, в района на село Долна Диканя. Пътуващият в посока Дупница лек автомобил „Ауди“, управляван от 35-годишен кюстендилец, ударил движещия се пред него лек автомобил „Фолксваген Поло“,  шофиран от 66-годишен столичани. При сблъсъка е загинал водачаът на полото. 35-годишният шофьор на ... Прочети още »

Изправят пред Темида непълнолетен крадец

Непълнолетен апаш отива на съд за кражби. Престъпленията са извършени в периода 21-24 август миналата година, когато били разбити два леки автомобила – „Опел Кадет“ и „Фиат Пунто“, паркирани в центъра на областния град. От колите били откраднати акумулаторните им батерии. В резултат на проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия е установен и привлечен като обвиняем извършителя, 16-годишен тийнейджър от ... Прочети още »

Възстановяват скулптурната композиция пред Двореца

ОП „Жилфонд“ осъществява възстановителни дейности по скулптурната композиция пред Двореца на културата. В момента се работи по фигурата „Кълбо“, която се премахва от стария си бетонен фундамент и се закрепва директно към земна основа чрез система от винтове. Този подход е изключително щадящ природата, а освен това е и икономичен. Конусообразното тяло и натискането на почвата гарантират повишена стабилност, сигурност ... Прочети още »

И „Топлофикация Перник” предприе мерки с оглед извънредното положение в страната

 „Топлофикация – Перник” също въведе някои мерки, с оглед обявеното извънредно положение в страната и с цел превенция срещу разпространението на коронавируса. С оглед на това  ще бъдат спрени: – посещенията в имотите на клиентите; – извършване на дейности свързани с  предприемане на мерки по подадени писмени и устни сигнали от клиентите  засягащи имотите им. – обслужване на клиентите в ... Прочети още »

Бюрото по труда търси медици, охранители, складови работници, монгажници

  След като три поредни седмиц и предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличаваха, то през изминалата седмица те намаляха, макар и само с 4 и станаха 153.  Намаляха, макар само с 1 и предлаганите свободните места, предназначени и те станаха 20.   През изминалата седмица на трудовия пазар в Перник продължават да са актуални офертите за ... Прочети още »

Новината, че нурофенът е опасен при коронавирус, е фалшива

Главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев категорично отрече твърдението, че при коронавирус не трябва да се приема нурофен. Информацията беше съобщена във френските медии, които се позовават на съобщение на френския здравен министър Оливие Веран в профила му във Фейсбук, в което министърът предупреждава, че лекарствата, съдържащи нестероидни противовъзпалителни средства като например ибупрофен и кортизон, могат да влошат състоянието ... Прочети още »