Дневен архив: 15/03/2020

Онлайн обслужване и във ВиК-Перник

Във връзка с регистрираните случаи на корона вирус COVID-19 на територията на България и с цел превенция от разпространение на заболяването, ръководството на „Водоснабдяване и канализация“ ООД Перник, призовава всички свои потребители да извършват самоотчет и да предоставят показанията на водомерите си на своите инкасатори по телефон, чрез SMS или на следните телефони по райони в рамките на работното време ... Прочети още »

И Перник полудя – опоскаха шандовете на големите хипермаркети и аптеките

Въпреки че десетки пъти по всички медии бе обяснено – хранителни продукти има, складовете са пълни, а презапасяването е ненужно, и перничани не останаха по-назад от масовата паника, обхванала страната. Буквално за часове щандовете на големите търговски обекти бяха опоскани. Количките се пълнеха наистина като за последно с хранителни продукти – трайни и не чак толкова, със санитарни материали и ... Прочети още »

Подай ръка в бедата!

Пандемията от коронавирус сякаш спря живота ни. И в тези тежки за всичкии ни дни е важно да си подадем ръка и да си помагаме. Особено когато става дума за стари и болни самотници. Това е презумпцията на кмета на най-голямото пернишко село Драгичево Виктор Викторов, който обяви, че се организира доставка по домовете на лекарства и храна на самотно ... Прочети още »

И в Радомир общината преминава към електронни услуги заради COVID – 19

Писмо от заместник-министър председателя по икономическа и демографска политика Марияна Николова до ръководителите на държавни ведомства, бюджетни институции, кметове на общини и райони, както и областни управители във връзка с ограничението на коронавируса уведомява, че гражданите трябва да се информират за възможностите за заявяване и получаване на услуги по електронен път, включително и централно чрез портала www.egov.bg. В документа се призовава ... Прочети още »

Какво става с пенсиите, парите и данъците при извънредното положение!

„Времето на неплатения отпуск може да бъде признато за трудов стаж, но е още рано. Дали ще могат да излязат в болничен или не, зависи от личния лекар. Има различни варианти, всеки трябва да намери най-удачния за него. Ако се спазват всички мерки и не се събират с много хора, няма проблем бабите да гледат децата“, това каза социалният министър ... Прочети още »

Заразените с коронавирус у нас са вече 41

Общо потвърдените случаи с коронавирус в страната от началото на появата на заболяването са 41, от които двама са починали. „Потвърдени са още пет положителни проби във ВМА и една проба в Националната лаборатория, но там се очаква потвърждение на още 9 проби. Истински потвърдени към момента имаме 6 нови случая на коронавирус. Така общият брой на потвърдените случаи е ... Прочети още »

Нана Гладуиш изживява поредната драма в живота си, но този път нейн център е съпругът й Джонатан.

От тв водещата става ясно, че мъжът й вече повече от месец се придвижва с патерици, след като се е наложило да бъде опериран. В момента Джонатан разчитал физически изцяло на Нана, тъй като бил почти напълно обездвижен. Тв водещата намира как да внесе дори и малко хумор в трудната ситуация, в която се намира със следното откровение, направено в ... Прочети още »

Епидемиологът д-р Петър Марков посочи за кои хора COVID-19 e смъртна присъда

Лекарите трябва да взимат ужасни решения и да отказват на хора приемане в реанимация защото няма къде да ги сложат. В Италия са решили да приоритизират хората според оставащите им години живот. Т.е. дават предимство на по- млади тежко болни пациенти за интензивна терапия. Това са непосилни и нечовешки трудни решения – да избираш кой ще живее и кой ще ... Прочети още »