Дневен архив: 14/03/2020

Община Перник започна изпълнението на заповедта на министъра на здравеопазването

Община Перник започна да изпълнява указанията на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев във връзка с  усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас. Обектите посочени пряко в заповедта трябва да затворят от утре /14.03.2020 г./. Очаква се от Министерство на здравеопазването да бъде изпратен и уточняващ списък с обектите, които могат да работят по време на извънредното ... Прочети още »

Кметовете в област Перник ще изпълнят заповедта на здравния министър във връзка с извънредното положение в страната

Всички общини в област Перник ще спазят инструкциите и заповедта на Министерството на здравеопазването. Това увериха вчера вечерта кметовете на населени места от областта на извънредното заседание, свикано от областния управител инж. Емил Костадинов във връзка с обявеното извънредно положение в страната. „Най-важното е да бъдем разумни, дисциплинирани и отговорни. Както за собственото си здраве, така и за близките ни. ... Прочети още »

Невероятно, но факт! Коко Каменаров заряза Радина…

Интересен и несъмнено доста неочакван обрат се случва в живота на Коко Каменаров и съпругата му Радина Червенова, които са дългогодишни лица на БНТ. От година насам обаче, двамата не делят един покрив. Оказва се, че в живота на бившия генерален директор на БНТ вече има нова жена, която също не е съвсем безизвестна. Става дума за чаровната блондинка Михаела ... Прочети още »

МЗ временно преустановява обученията на работещите в системата на спешната помощ по проект ПУЛСС

Министерството на здравеопазването временно преустановява обученията на работещите в системата на спешната помощ, които се провеждат в изпълнение на проект BG05M9OP001-3.007-0001 „Подобряване на условията за лечение на спешните състояния“ (ПУЛСС). Мярката е временна и се налага с оглед недопускане затрудняване на дейността на спешните екипи по места в страната, както и за да се избегне струпване на много хора в ... Прочети още »

Вече 31 станаха случаите на коронавирус у нас

31 са вече случаите на коронавирус у нас, от които един почина.  Само вчера общо 8 човека дадоха положителна проба за COVID 19. За 7 от новите заразени съобщи председателят на Националния оперативен щаб генерал-майор Венцислав Мутафчийски на брифинг след извънредното заседание на Министерския съвет. Осмият потвърден случай обяви Националната референта лаборатория преди минути. От вчера на сайта на Министерството ... Прочети още »