Дневен архив: 13/03/2020

Въвеждат нов режим на водоподаване за населените места от община Перник

 От 17 март 2020 влиза в сила нов график на водоподаване за населените места в община Перник: гр. Перник, гр. Батановци, с. Големо Бучино, с. Люлин, с. Дивотино, с. Мещица, с. Витановци, с. Ярджиловци, с. Богданов дол, с. Черна гора и с. Лесковец. Водоподаването за изброените места ще се извършва от 6:00 ч. до 22:00 ч. Преустановяването на водоподаването към ... Прочети още »

Здравният министър издаде заповед, с която се въвеждат противоепидемични мерки на територията на България

Във връзка с усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVID-19 у нас и обявеното с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание извънредно положение, както и с препоръките на Националния оперативен щаб, министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която се въвеждат следните противоепидемични мерки на територията на Р България до 29.03.2020 г.: –        ... Прочети още »

Двама рецидивисти отиват на съд за поредната кражба

 На 21 декември миналата година, от къща в град Батановци са били откраднати бормашина, електрожен, перфоратор, електрически кабели,  ел. удължители и домашна ракия. Служители от Първо РУ и колегите им от участък „Полиция“ – Батановци започнали разследване на случая. В резултат на непрекъснатата работа и проведени множество издирвателни и процесуално-следствени действия са установени извършителите на престъпното посегателство – 25 и ... Прочети още »

Хванаха поредния крадец на ток в пернишкия кв. „Изток“

 Служители от Второ РУ и представители на електроразпределителното дружество проверили частен имот на ул. „Р. Димитров“. Констатирано е неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на консумираната електроенергия. Установен е собственика на жилището и е започнато досъдебно производство по чл. 234 „в“, ал. 1 от Наказателния кодекс.  Работата по случая продължава под надзора на ... Прочети още »

Изгоря част от покрив на къща в пернишкото село Студена

 Пламъците лумнали вчера, около 14, 10 ч., в частен дом. Два екипа на РСПБЗН – Перник се насочили към мястото на произшествието. Огънят е локализиран, като благодарение на бързата намеса на огнеборците щетите са минимални – 5 кв. м. покривна конструкция. Няма пострадали хора. Причината е строителна неизправност. Прочети още »

„В и К” Перник иска от МОСВ облекчаване на водния режим

 Ръководството на „В и К” Перник веднага, след провеждането на спешното заседание на кризисния щаб при областния управител в недяла вечерта, по повод създалата се сложна епидемиологична обстановка в страната, свързана с появилите се заболели от коронавирус, е изпратило предложенията, направени от РЗИ и кмета на Община Перник до МОСВ. Това информира управителят на „В и К” инж. Борислав Иванов. ... Прочети още »

Минипарламентът на Трън прие програма за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и биогорива

При засилени мерки срещу разпространението на коронавируса премина вчерашното заседание на Общинския съвет в Трън. Дневният ред  включваше 18 точки. Законотворците в пограничната община приеха единодушно „Стратегията на Община Трън за управление на общинската собственост за мандат 2020-2023г”. Новост за общината бе приемането на разработената и предложена от кмета „Краткосрочна програма  за насърчаване използването на енергия от възобновяеми източници и ... Прочети още »

ЮЗДП обсъди предложенията на бизнеса, свързани с пазара на дървесина

  Ръководството на Югозападното държавно предприятие разгледа и обсъди предложенията на дърводобивни и дървопреработвателни фирми от Благоевградска, Пернишка, Кюстендилска и Софийска области,свързани с пазара на дървесина, действащите договори за ползване от горите, както и промени в нормативната уредба.  За да се облекчи работата на фирмите, ще се търсят варианти за корекция в утвърдените договори за ползване на дървесина, съобразени с ... Прочети още »

Започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по АМ „Тракия“

 От 13 март (петък) започва ремонтът на платното за София на 5 виадукта по АМ „Тракия“. Ще се извършват ремонтно-възстановителни дейности в лявото платно на съоръженията при 13-ти, 15-ти, 17-ти, 18-ти и 20-ти км на автомагистралата. Движението в близо 14-километров участък (между 9-ти и 23-ти км) ще се извършва двупосочно в обновеното през миналата година платно за Бургас. За улеснение ... Прочети още »