Дневен архив: 12/03/2020

Болните от коронавирус в страната станаха общо 23

Нови положителни проби за коронавирус при 7 лица са установиени от ларобаротириите днес, след като в 17 часа бяха обявени 9 такива. Това информира БТВ. Новите 7 случая са на контактни на жената, която почина вчера в „Пирогов“ По-рано днес от Националния оперативен щаб беше съобщено, че COVID-19 е доказан при други 9 лица. В София, в Националната референтна лаборатория ... Прочети още »

Затвориха ГКПП „Стрезимировци”

Вчера, около 20.00ч, представители на граничните власти на Република Сърбия информирали  служителите на ГКПП”Стрезимировци”, че  с оглед ограничаването на разпространението на COVID- 19 и появата му на българска територия, сръбските власти са взели решение да затворят граничния пункт на „Стрезимировци” от днес  както за влизане, така и за излизане за всички видове автомобили и преминаващи пеша през границата. Подобна мярка ... Прочети още »

Регионалният исторически музей в Перник си има нов директор

От днес Регионалният исторически музей в Перник си има нов директор. Това е общинският съветник Милан Миланов. Заповедта за назначението му е подписана от кмета на община Перник Станислав Владимиров от днес, потвърди самият Милан Миланов. Той допълни, че ще продължи да бъде и общински съветник. Милан Миланов е завършил история, така че естеството на работа в музея му е ... Прочети още »

Започва реализирането на проекта за социалните жилища

Започва реалното изпълнение на проекта за изграждането на социални жилища в Перник. Разработката бе представена на начална пресконференция вчера, на която присъстваха зам.кметът на общината Стефан Кръстев и председателят на ОбС Димитър Колев. Безвъзмездната финансова помощ за реализирането на разработката, която се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014 -2020 година, е на стойност 1,8 милиона ... Прочети още »

Изцепките на екоминистъра взривиха Перник!

Наистина вопиюцо непознаване на материята, по която се произнася, демонстрира екоминистърът Емил Димитров – Ревизоро. В предаванане на БТВ той заяви: „Водата за Перник е осигурена. От три места събираме, за да им я осигурим. Спрял съм водата на Владая, за да събираме вода за Перник. Аз не съм министър на Перник, а на всички българи. Ползвали са същото количество, ... Прочети още »

Перничанин открадна даренията в църква

Перничанин ще отговаря за кражба от православен храм. Престъплението е извършено в средата на месец декември миналата година, когато от черквата в радомирското село Байкалско била открадната касичка с дарения в размер на около 40 лв. Служители от Районното управление на полицията в Радомир започнали разследване на случая. В рамките на досъдебното производство е установен и привлечен като обвиняем 25-годишен ... Прочети още »

Девойка отива на съд за притежание на марихуана

18-годишна отива на съд за притежаване на наркотични вещества. На 25 октомври миналата година, служители от Първо районно управление на МВР в Перник проверили 18-годишно момиче, у което било открито пликче, съдържащо суха зелена листна маса с тегло 6, 65 грама. След проведени процесуално следствени действия, девойката е привлечена като обвиняема по чл. 354 „а“, ал. 5 от Наказателния кодекс. ... Прочети още »

Поредна кражба на ток

Нова кражба на ток е установена в Перник. Във вторник служители на Първо районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество извършили проверка на имот в пернишкия квартал „Железни заводи“. Там е констатирано неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което се създавали условия за непълно отчитане на консумираната електрическа енергия. Установен е собственикът на имота и е започнато досъдебно ... Прочети още »

Ревизоро се напъна и роди един пошъл спектакъл, заяви пернишкият депутат Любомир Бонев

Екоминистърът, известен като Ревизоро, успя да взриви буквално за минута Перник. Наистина буквално за минути той успя да покаже не само на перничани, но и на цяла България, че абсолютно не е в час по тема, по която като ресорен министър и на сън да го бутнат, трябва да покаже познаване на материята. ИНо както се казв, да, ама не. ... Прочети още »

Димитър Колев, председател на ОбС: «Режимът ще се облекчи до седмица!»

Още стотина метра остават от водопровода, по който ще тръгне водата от София към Перник и перничани трябва да бъдат спокойни, заяви председателят на пернишкия Общински съвет Димитър Колев. „В спешен порядък ще подготвим липсващите, според екоминистъра, документи. Ако е необходимо разрешение, ВиК – Перник ще реши проблема, така че, смятам, до няколко дни ще имаме и този документ. Язовирът ... Прочети още »