Дневен архив: 11/03/2020

Силно земетресение на километри от България !

Земетресение от 4,4 по Рихтер е регистрирано тази вечер в Румъния, съобщават от Европейския сеизмологичен център. Трусът е отчетен в 22:23 часа местно време.   Дълбочината е била 119 км.  Епицентърът е в близост до град Бузъу и  на 10 километра от град Нехою. Засега не се съобщава за пострадали и щети от труса. Прочети още »

Министър Емил Димитров отправи остри нападки срещу кмета на община Перник в ефира на БТВ!

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров нападна твърде остро кметът на община Перник в предаването на Цветанка Ризова – „Лице в лице” днес. „Аз съм спрял водата на цяла Владая, за да може всичката вода да отива в Перник. Колко време още мислите, че тази вода трябва да бъде спряна изцяло. Половината трябва да я върнем, Владая трябва ... Прочети още »

Шофьор на рейс,съден, че кара пиян, пред Темида

Перничанин ще отговаря за управление на автобус след употреба на алкохол, след като е бил осъден за същото деяние. На 1-ви ноември миналата година, в центъра на областния град бил проверен автобус „Мерцедес“, управляван от 50-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол били отчетени 1, 06 промила. Мъжът вече бил осъден с влязла в сила присъда за ... Прочети още »

Радомирец, притежавал марихуана, отива на съд

Радомирец отива на съд за притежаване на наркотични вещества. В рамките на започнато бързо производство, 26-годишен радомирец е привлечен като обвиняем за притежаване на марихуана. Младежът бил проверен на 3-ти март през нощта, в град Радомир. При направения му личен обиск, от него е иззето пликче с около 1,3 грама наркотично вещество. Работата продължава съвместно с Районна прокуратура – Перник. Прочети още »

И полицията в Перник с мерки за безопасност заради коронавируса

Въпреки усложнената епидемична обстановка в страната, обслужването на граждани от областната дирекция продължава при повишени мерки за сигурност. Гишетата на „Български документи за самоличност“, „Пътна полиция“ и „Регистрация на моторни превозни средства“ функционират с обичайното си работно време – от 8,30 до 17,30 часа. Осигурени са дезинфектанти и се извършва периодично почистване на помещенията и гишетата за прием на граждани. ... Прочети още »

В ареста влезе пиян шофьор от Дивотино

Пиян шофьор е установен в пернишкото село Дивотино. На 09 март, малко преди полунощ, на улица „Люлин“ в селото е проверен Алфа „Ромео“, управляван от 30-годишен местен жител. Алкохолната му проба се оказала положителна – 1, 7 промила в издишания въздух. Отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за 24 часа с полицейска мярка. Започнато е бързо производство. Прочети още »

Мерки срещу коронавируса и в общинската администрация

В изпълнение заповедта на министъра на здравеопазването за постоянна дезинфекция на обществените места, общинската управа започна дезинфекциране на помещенията в сградата, в които постоянно се работи с граждани. Рано сутринта с дезинфектанти бяха третирани партерът на общинската сграда, деловодството, столът, асансьорите, отдел „Гражданска регистрация“, дирекция „Местни приходи и такси“, ОП „Общинско обслужване“. Помещенията ще се дезинфекцират всеки ден, докато е ... Прочети още »

Да отворим БСП към будните граждани и младите!

Много ми се иска да успеем да отворим партията на социалистите в Перник  към будните граждани и гражданските организации, които са много активни по проблемите на града ни в момента. Това каза новият лидер на БСП в Перник Стефан Кръстев в ефира на Българска Свободна Телевизия. Гражданската енергия трябва да бъде канализирана, смята той. „Подмладяването на партията и вкарването на ... Прочети още »

Продължава маркирането на старите коли в Перник

Продължава маркирането на автомобили, които не са в движение и стоят по улици, тротоари и междублокови пространства. Общинските служители предупреждават собствениците, че в определен срок трябва да ги премахнат, защото в противен случай ще бъдат санкционирани, а автомобилите – принудително иззети. „Приканваме гражданите, които притежават такива автомобили, да ги премахнат, за да се освободят паркоместа за колите в движение. Не ... Прочети още »

Закрити заседания в Окръжния съд заради COVIT-19

Окръжен съд – Перник уведомява всички граждани, юридически лица, институции, вещи лица и др., че със заповед № 112/10.03.2020 год. на административния ръководител – председател на Окръжен съд – Перник е разпоредено да не се разглеждат в открито съдебно заседание дела в Окръжен съд – Перник за срок от един месец, считано от днес, 10.03.2020 г., с изключение на делата, ... Прочети още »