Дневен архив: 10/03/2020

Появиха се още два случая на коронавирус, те са в „Пирогов“

  Още два нови случая има на хора с коронавирус, които са в „Пирогов“. Това стана ясно от извънредна пресконференция на премиера  Бойко Борисов и шефа на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски тази вечер. Става въпрос за семейство- жена на 66 г. и мъж на 70 г. Жената е работила на борсата „Илиянци“. „Искам да благодаря на индустрията. В момента ... Прочети още »

Започват тестовете на новия водопровод, смекчава се и водният режим

Започват тестовете на новия водопровод за Перник. Чрез него градът ще получава вода от Белмекен през водопровода на София. Изграждането на новата тръба до Перник отне малко повече от месец. Ако всичко бъде наред, водата ще потече до няколко дни. Трасето от 13 км. е почти готово, като остава да бъдат положени по-малко от 4 км. За проекта правителството отпусна ... Прочети още »

Над 20 пъти е по-голям притокът на вода в язовир „Студена” от разхода

Обемът на язовир „Студена” достигна 6 502 000 куб. м. В резултат на усиленото снеготопене и падналите дъждове, притокът днес във водоема е бил 5225 л/. в секунда, а разходът– 254 л/сек. Това означава, че притокът във водоема е над 20 пъти по-голям от разхода. Това информираха от „В и К”-Перник. От водоснабдителното дружество информират, че, поради възникнали аварии по водоснабдителната мрежа ... Прочети още »

Екшън план срещу паниката: Ограничават покупките на стоки от първа необходимост в хипермаркетите

Търговските вериги ще налагат ограничения в бройката, която един потребител може да си купи от стоки от първа необходимост. Това са договорили Министерството на икономиката и големите вериги на среща през миналата седмица. Има екшън план, изготвен съвместно с големите вериги магазини и аптеките, призна министърът на икономиката Емил Караниколов. По думите му този план ще се задейства само при ... Прочети още »

Наваксването на материала да бъде през пролетната ваканция обмисля министър Вълчев

Общата ваканция за всички училища е заради грипния вирус от тип Б. Най-вероятно тя няма да бъде удължена като обща. Това заяви пред Нова телевизия министърът на образованието Красимир Вълчев. Той поясни, че в зависимост от епидемичната ситуация в отделни области грипната ваканция може да бъде удължена и напомни, че в Пловдив и във Велико Търново вече са взели такова ... Прочети още »

До края на март движението между Мало и Големо Бучино ще е по АМ „Струма”

До края на март движението в участъка от с. Мало Бучино до с. Големо Бучино от третокласния път III-1801 ще се осъществява по автомагистрала „Струма“ поради изграждането на водопровода на Перник, съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура“. Движението от разклона за регионално депо за битови отпадъци до ул. „Огнян Станков“ в кв. „Мошино“ в Перник ще бъде ограничено до 31 март. ... Прочети още »

Засилени мерки заради коронавируса и в Радомир

Кметът на Община Радомир Пламен Алексиев издаде заповед, влизаща в сила още днес, с която се предприемат засилени мерки за сигурност след като бяха установени български граждани, заразени с коронавирус. До второ нареждане на територията на общината се преустановяват посещенията на културни мероприятия, в това число и кина. И още – няма да се провеждат спортни мероприятия, а достъпът до ... Прочети още »

Мерки в най-голямата библиотека в областта заради COVID-19

На основание Заповед № РД-01-117/08.03.2020 г. на министъра на здравеопазването и във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на Република България, в РБ „ Светослав Минков” се отменят всички културни събития. С оглед здравето на читателите и служителите на Библиотеката, и съобразено с последните препоръки от Министерството на културата, читалнята в библиотеката и отдел „Краезнание” ще преустановят работа ... Прочети още »

И Художествената галерия в Перник ограничава посещенията и отлага изложби

В съответствие с издадената от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев заповед № РД-01-117/08.03.2020 във връзка с регистрираните случаи на COVID-19 на територията на България, Художествена галерия – Перник  ограничава посещаемостта в своите 3 зали. Отменя се обявеното за 12 март официално откриване на изложбата „Тя“  с участието на ДВА “ Агапе“. Изложбата ще бъде отворена за зрители от 12 март 2020. до ... Прочети още »

Не е констатирано нарушение, довело до замърсяването на река Струма

Извършените дейности по почистване на река Струма, обилните валежи през последното денонощие и натрупаните наноси са причинили оцветяването на водите на реката. Това установиха при съвместна проверка експерти от РИОСВ – Перник и представители на Община Перник. Проверката е извършена по сигнал за промяна на цвета на реката. Експертите са проверили възлови места по течението на реката. Направен е оглед ... Прочети още »