Дневен архив: 08/03/2020

Стефан Кръстев: Гражданското общество има важна роля в опазване на културното наследство

В края на миналата седмица в Регионалния исторически музей – Перник стартира двудневен семинар на тема „Управление на нематериалното културно наследство: как се включват гражданите“. „България е страна с богато историческо наследство и културно разнообразие. Нематериалното ни културно наследство е изключително богато, но в съвременните условия някои негови форми са застрашени. Тяхното опазване е съществено за съхраняването на националната ни ... Прочети още »

Осмомартенски рози за персоналана пернишката болница

   Приятна осмомартенска изненада очакваше медицинските работници от МБАЛ „Рахила Ангелова“. По повод Международния ден на жената млади социалисти дариха с роза на входа на здравното заведение сутринта излизащите от нощна и постъпващите за първа смяна лекарки, медицински  сестри, санитарки и всички представителки на медицинското съсловие. Членовете на Младежкото обединение на БСП в Перник изразиха своята признателност  към медиците за неуморните професионални ... Прочети още »

Честит 8-ми март

Мили малки и големи момичета, Честит ви празник! Желаем ви да бъдете здрави, щастливи и много обичани. Раздавайте присъщата си обич и сила, за да има около вас повече щастливи хора! От екипа на Днес и утре! Прочети още »

Кметът на община Перник забрани да се пускат на паша животни в определени горски територии

Кметът на община Перник забрани със заповед да се извършва паша на животни в определени горски територии общинска и държавна собственост, както и в залесени млади култури, млади насаждения и издънкови насаждения с височина до 3 м., както и територии, в които е започнало естествено възобновяване. Списъкът със забранените землища включва 21 населени места в общината и е качен на ... Прочети още »

Коронавирусът дойде и в България!

Две положителни проби на коронавирус са установени в България, съобщи на извънреден брифинг вчера шефът на кризисния щаб ген. Венцислав Мутафчийски, началник на ВМА. Мъжът е на 27, а жената на 75 години и двамата не са пътували в чужбина. Засега обаче няма сигурен лабораторен резултат действително ли тестовете им са положителни.  С около 20 души е контактувал в болницата ... Прочети още »

Невероятно! Милена Фучеджиева разкри нещо потресаващо за Веселин Плачков

Милена Фучеджиева, която е сценарист на новия сериал на Нова тв „Ягодова луна“, разкри пикантни подробности около Веселин Плачков, от които в социалната мрежа на феновете му им се зави свят. Всъщност изказването на Фучеджиева е своеобразен отговор на острите нападки спрямо сериала от страна на актьора миналата седмица. Преди това пък половинката на Плачков – певицата Мариана Попова захапа ... Прочети още »

Три сделки за милиони от Пловдив шашнаха Европа

 Три ключови сделки с български хотели влязоха сред най-значимите в Европа. Оказва се, че случилото се в българския град е сред най-значимите договори на Стария континент. Любопитното е, че всичките са свързани с Пловдив, уточнява „Марица“. Става въпрос за „Гранд хотел Пловдив“, „Виктория Палас“ на Ветко Арабаджиев в Слънчев бряг и хотел „Ястребец“ в Боровец, който бе купен от пловдивчанина ... Прочети още »

Кампания 2020 за директните плащания тръгна онлайн

  Кампания 2020 по основните схеми на директните плащания тръгна онлайн. Земеделските стопани вече могат да очертават площите си онлайн за Кампания 2020 г. в разработената от ДФ „Земеделие“ – Разплащателна агенция Система за електронни услуги (СЕУ). Това гласи и заповед на изпълнителния директор на фонда Васил Грудев.   Всеки стопанин с активна регистрация в СЕУ може да въведе и ... Прочети още »

АПИ ще инвестира близо 3 милиона лева в опазване на дивите животни и птиците в Кресненското дефиле

 Агенция „Пътна инфраструктура“ стартира открита процедура за избор на изпълнител за изготвяне на технически проект и изпълнение на мерки за смекчаване на въздействието на трафика върху дивите животни и птиците в Кресненското дефиле, посочени в решението по ОВОС от 2017 г. В близо 16-километров участък от път I-1 Крупник – Кресна между 380-ти и 396-ти километър – част от дясното ... Прочети още »

Кирил Ананиев: Ако кажем „да“ на всичко, което искат протестиращите, това е катастрофа за здравната система

 Това, на което станахме свидетели през последните часове – барикадирането в Народното събрание, е директна провокация срещу държавността. Никога аз, премиерът и правителството не сме отказвали диалог. Последната ми среща с протестиращите беше само преди 9 дни – тогава за пореден път чух нови искания – за защитена професия, за борса на медицинските сестри, да бъдат извадени само сестрите от търговската ... Прочети още »