Дневен архив: 06/03/2020

Голямата авария на Клон 2, оставила без вода половин Перник, причини не по-малка авария и в ТЕЦ”Република”

Голямата авария на Клон 2, която доведе до спирането на водата вчера, е довела до огромна авария и в ТЕЦ”Република”. Това поясни изпълнителният директор на „Топлофикация Перник” инж. Любомир Спасов. ”Аварията на основния Клон 2 беше наистина много голяма. Водният фонтан стана причина за наводняването на мрежовата ни станция, където са разположени помпите. За да отстраним нашата авария, първо трябваше ... Прочети още »

Пернишки полицаи откриха краден Кемпер в пернишкото село Дивотино

Автомобилът е противозаконно отнет в периода 02-04 март, от ул. „Св. Петка“ в областния град. След обявяването му за издирване и предприетите действия от полицията, кемперът е намерен изоставен вчера, в махала „Бреста“ на пернишкото с. Дивотино. За това е сигнализирал собственикът му, 35-годишен перничанин. При огледа е установено, че има интервенция на предна врата. Действията по започнатото досъдебно производство ... Прочети още »

По неизвестни причини пламнаха едновременно камиони, багери и фадрома в Перник

Вчера през нощта, на тел. 112 е подаден сигнал за горящи автомобили на ул. „Ю. Гагарин“ в пернишкия кв. „Изток“. Три екипа на РСПБЗН – Перник и полицейски автопатрули се отправили към местопроизшествието. Пламъците били локализирани. Горели са два товарни автомобила, два багера и фадрома. Причините за пожара не са установени. Извършен е оглед от служители на Второ РУ. Работата ... Прочети още »

„КРИБ ПЕРНИК” свиква общо събрание на членовете на организацията

Управителният съвет  на  работодателска организация „КРИБ ПЕРНИК“ на основание  чл.19.2 от Устава на организацията                                                 СВИКВА ОБЩО СЪБРАНИЕ НА ЧЛЕНОВЕТЕ НА ОРГАНИЗАЦИЯТА на 30 март 2020 година , от 10:30 часа, в гр. Перник, ОК „ Дворец на културата“ – Перник, конферентна зала, при следния                                                            ДНЕВЕН РЕД:            1. Отчет на Управителния съвет за дейността на РО “КРИБ ПЕРНИК“ ... Прочети още »

РЗИ-Перник установи отклонения от качеството на водата, съгласно Наредба №9

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода17.02.2020 г. – 01.03.2020 г на територията на област Перник. Това информираха от РЗИ. През този период е изследвана  водата в 17 населени места, в областта.  Изследвани са 73 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг (група ... Прочети още »

Двойно се увеличиха болните от остри респираторни заболявания в област Перник

Двойно повече са се увеличили болните от остри респираторни заболявания през изминалата седмица, констатира Регионалната здравна инспекция в Перник. Регистрираните случаи са  95, при 47 за предходната седмица. Заболеваемостта през този период е 129.94 %oo, при средна за страната 97.96 %oo към 02.02.2020 г.  Близо два пъти са се увеличили и болните от заразни заболявания. През седмицата са установени 15 ... Прочети още »

Агенцията по заетостта стартира онлайн анкета за работодатели, желаещи да посочат търсените от тях кадри

  От 4 март 2020 г. до 20 март 2020г. работодателите, желаещи доброволно да заявят потребностите си от работна сила, могат да се включат в петото проучване на Агенцията по заетостта, което  събира информация от какви кадри ще има нужда бизнесът. Това информираха от Дирекция „Бюро по труда” в Перник. „Чрез онлайн анкетен формуляр всеки работодател може да посочи кои от ... Прочети още »

Обявиха грипна епидемия от 6-и март до 11-и март включително на територията на цялата страна

 Това гласи подписана от министъра на здравеопазването днес заповед. Със заповедта се преустановят учебните занятия в училищата, детските и женските медицински консултации, профилактичните прегледи и имунизации, както и провеждането на планови операции и свижданията във всички лечебни заведения. Препоръчва се да бъдат преустановени както учебните занятия в университетите, така и масовите мероприятия, в това число спортни и културни. Препоръчва се ... Прочети още »

Румен Петков: Водната връзка София-Перник ще оскъпи непосилно водата и няма да реши въпроса на общината

В резултат на вътрешно и външнополитически събития и скандали през последните седмици, проблемът на Перник и водоснабдяването там остана на заден план, коментира пред медиите председателят на ПП АБВ Румен Петков, който подчерта, че изграждането на водната връзка София-Перник, за която вече са похарчени 27 милиона, няма да реши въпроса с водоснабдяването на общината и тя ще остане на режим. ... Прочети още »