Дневен архив: 04/03/2020

Бюджет 2020 – отново гласуване „на инат”?

Утре пернишкият законодателен орган се събира на извънредно заседание, за да разгледа отново общинския бюджет 2020 и Програмата за управление и разпореждане с общински имоти. Кметът на Перник Станислав Владимиров е внесъл и докладна, касаеща изменение и допълнение на правилника за организация и дейността на ОП „Флор”.  До днес становища на комисиите към ОбС на страницата на минипарламента по документа ... Прочети още »

Наследници на знаменосеца на Самарското знаме Никола Корчев уважиха празника в Радомир

Две изложби дадоха началото на тържественото честване в Общински исторически музей – Радомир. Фотоизложбата „И днес йощ балканът…“ с 42 творби, специално селектирани като най-добри фотографии, грабна вниманието на радомирската публика. Всяка една от фотографиите в изложбата показва собствения поглед и емоция на автора от съприкосновението с най-високия връх в нашата история – Шипка. Не по-малко интересна бе и изложбата ... Прочети още »

Двумесечният Марти има нужда от нашата помощ, за да живее

Едно пернишко семейство, което спешно трябва да събере средства за да се извърши чернодробна трансплантация на двумесечното им бебе Мартин, отправя зов за помощ. Майка на детенцето Биляна Александрова написа: „Здравейте, добри хора! Казвам се Биляна и съм майка на едно прекрасно двумесечно създание на име Мартин, което е изправено пред ужасяваща битка – тази за своя живот! Проблемите започнаха ... Прочети още »

41 човека – в Общинския съвет на БСП в Перник

От 7 души, номинирани за председателския пост, на финала останаха само двама – досегашният Кирил Леонав и кандидатът Стефан Кръстев, зам.-кмет на община Перник. При тайното гласуване, което е задължително според устава на БСП, Кръстев получи 90 гласа, а Леонов – 54. С тайно гласуване бе избран и Общински съвет на БСП, който ще наброява 41 души. Съставът му е ... Прочети още »

Движението между Мало и Големо Бучино – по алтернативен маршрут

До средата на март движението между с. Мало Бучино и с. Големо Бучино ще се осъществява по алтернативен маршрут До средата на март движението в участъка от село Мало Бучино до село Големо Бучино от третокласния път III-1801 ще се осъществява по автомагистрала „Струма“ поради изграждането на водопровода на Перник. Движението от разклона за регионално депо за битови отпадъци до ... Прочети още »

Над 8 пъти е по-голям днес притокът в язовир „Студена” от разхода

Обемът на язовир „Студена” днес е достигнал 4 800 000 куб. м. Притокът във водоема е достигнал  – 2168 л/сек, при разход – 252 л/сек. Това означава, че притокът в язовира е над 8 пъти по-голям от разхода. Това информират от ръководството на „В и К”- Перник. От там поясняват, че заради отстраняването на възникнали повреди по водопроводната мрежа, днес ще бъде ... Прочети още »

Арестуваха радомирец за притежаване на наркотични вещества

 На 3 март, около 02, 00 ч. през нощта, на ул. „Голобръдска“ в гр. Радомир е проверен 26-годишен местен жител. При извършения му личен обиск, у него намерен и иззет найлонов плик, съдържащ суха зелена листна маса, реагирала на канабис при направения полеви тест. Теглото на наркотика е около 1, 3 грама. Младежът е задържан за 24 ч. с полицейска ... Прочети още »

Пернишки полицаи започнаха бързи производства срещу шофьори, употребили наркотици

  На 2 март, в с. Рударци е проверен лек автомобил „Тойота РАВ4“, управляван от 26-годишен местен жител. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на канабис. Взета му е кръвна проба за химичен анализ и е задържан за 24 ч. с полицейска мярка.  Отново на 2 март, на ул. „Максим Горки“ в пернишкия кв. ... Прочети още »

Земенчанин отива на съд заради шофиране на нерегистриран автомобил

   На 24 февруари, в гр. Земен е проверен лек автомобил „Рено“, управляван от 30-годишен местен жител. Органите на реда установили, че колата не е регистрирана по надлежния ред в Р. България. След проведено разследване, мъжът е привлечен като обвиняем по чл. 345, ал. 2 от Наказателния кодекс и работата продължава. Прочети още »

Още един крадец на ток хванаха в Перник

Служители на Второ РУ и представители на електроразпределителното дружество извършили проверка на апартамент на ул. „Р. Димитров“. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа, с което се създавали условия на непълно отчитане на потребената ел. енергия. Установен е собственика на имота. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство Прочети още »