Дневен архив: 03/03/2020

Филм за Руско-турската война представи Руският културно-информационен център

По случай Националния празник на Република България Трети март, Областният и Общинският съвет на БСП-Перник, съвместно с Руския културно-информационен център в София представиха филма „Не нам, не нам, а Имени  Твоему“. Филмът е посветен на Руско-турската освободителна война и пътят на българското опълчение през бойните полета. Председателят на ОблС на БСП-Перник Валентин Петков заяви, че Трети март е наситен с ... Прочети още »

Младите в БСП зарадваха перничани за Трети март

Младежкото обединение в БСП – Перник за пореден път зарадва перничани по случай Трети март. Младите социалисти бяха подготвили картички с патриотично послание, които раздадоха на съгражданите ни.  „Честит Трети Март, Българи! Трети март е велика дата, защото почитаме свободата на България. Тази България, която носим в себе си и която ни прави велик народ! Честит празник, българи!“, гласи текстът ... Прочети още »

С много настроение перничани отпразнуваха Националния празник 3-ти март

 С тържествено честване Перник отбеляза националния празник на Република България – Трети март. По традиция празникът започна с шествие от пл. „Св. Иван Рилски“ до Двореца на културата.  Стотици перничани,  сред които кметският екип, областният управител, председателят на Общинския съвет, народни представители и общински съветници се събраха  да почетат подвига на героите, борили се и дали живота си за свободата ... Прочети още »

Трети март през погледа на радомирските ученици

Отлично подготвени патриотични презентации, посветени на Трети март, представиха ученици от училищата в Община Радомир. Конкурсът беше организиран от Община Радомир, Общински исторически музей и Център за подкрепа на личностното развитие – Общински детски комплекс – Радомир. Темите на презентациите бяха подбрани по възрастови групи. Учениците от първи до четвърти клас презентираха на тема – „Личности, съхранили българщината през турското ... Прочети още »

Радомир празнува 3-ти март!

С богата тържествена програма жителите и гостите на Радомир отбелязаха Националния празник на България – 3 март! Честванията започнаха в 10:30 часа с откриване на изложбата „Огнестрелни и хладни оръжия от Руско-турската война“, както и с ексоцизията под надслров „И днес йощ балканът…“ в изложбената зала „Войнишко въстание“ на Общински исторически музей – Радомир. В 10:40 часа бяха поднесени венци и цветя на паметника ... Прочети още »

Поздравителен адрес, по повод Националния празник 3-ти март, от народните представители от ППГЕРБ

Уважаеми жители на област Перник, В днешния ден прекланяме глави пред гордия български дух, отстоял своята идентичност с цената на свидна саможертва и героизъм! Денят, в който се ражда свободата! Свобода, изписана с „кървави букви”. Свобода, изстрадана и извоювана с подвиг и жертви, която бележи възкресението на българската държава на географската и политическата карта на Европа. С чувство на национална ... Прочети още »

В Трън и Брезник отлагат тържествата по повод Националния празник 3-ти март

Със свои заповеди от края на миналата седмица, кметовете на Трън- Цветислава Цветкова и на Брезник Васил Узунов отлагат тържественото честване на Националния празник 3-ти март, с цел превенция срещу разпространението на заболеваемостта от остри респираторни заболявания. Мероприятията, съпътстващи честването на празника не са отменени. „В края на миналата седмица директорът на РЗИ-Перник д-р Юри Торнев беше на посещение в ... Прочети още »

Обявяват грипна ваканция за учениците от област Перник до края на тази седмица

Регионалната здравна инспекция в Перник направи аргументирано предложение до Регионалното управление по образованието в Перник дните от 4 март до 6 март включително да бъдат обявени за неучебни. Според здравната инспекция, през 9-та седмица на 2020 г. е установено увеличаване на броя на заболелите от остри респираторни заболявания лица във всички възрастови групи. През периода са регистрирани 95 заболели, като ... Прочети още »

Перничани ще отбележат тържествено Националния празник 3-ти март

Перник ще отбележи тържествено Националния празник на Република България 3-ти март. Програмата ще започне в 11:00 ч. с шествие от  пл. „Св. Иван Рилски” до Двореца на културата. Пред Двореца на културата ще бъде издигнат националния флаг, след което кметът на общината и областният управител ще  отправят своите поздравления към перничани.  За празничното настроение на жителите и гостите на града ... Прочети още »

Възстановена е работата на тол системата

 Тол системата функционира нормално, след като вчера сутринта имаше временно прекъсване. Шофьорите на тежкотоварни камиони, които влизат в България, могат да купят маршрутни карти за таксуване на база изминато разстояние от граничните контролно-пропускателни пунктове – на гише или на терминали за самообслужване. Служители на Националното тол управление са обучени да оказват съдействие на потребителите, за да изберат най-подходящия маршрут.  В ... Прочети още »