Дневен архив: 01/03/2020

Земетресение разлюля София!

Земетресение с магнитуд от 3,3 по скалата на Рихтер е регистрирано край София. Трусът е с епицентър на 35 км северно от столицата и на 5 км северно от град Своге, сочи справка в Европейския сеизмологичен център. Дълбочината му е 2 км. По информация на Националния Институт по Геофизика, Геодезия и География при БАН магнитудът на труса е 2,9 по ... Прочети още »

Стефан Кръстев е избран за председател на Общинската организация на БСП в Перник

Стефан Кръстев е новия председател на Общинския съвет на БСП-Перник. Той бе избран с убедителна преднина след тайно гласуване на отчетно-изборна конференция на БСП-Перник днес. Кръстев е най-младият председател на партийната организация, избиран след промените.  „Благодаря на всички делегати, които гласуваха за мен. На останалите тепърва ще трябва да завоювам доверието,което е изключително важно за мен“,каза Кръстев. Той добави, че ... Прочети още »

Невероятно е защо Ненчо Балабанов вече не имитира Бойко Борисов!

Феновете на Ненчо Балабанов са в истински шок от факта, че любимецът им изведнъж спря да имитира министър-председателят Бойко Борисов, при все, че доста добре му се получаваше. Причината за решението на актьора, който след броени дни ще блесне в новия сериал на Нова тв „Ол инклузив“, е повече от изненадваща, особено за тези, които го познават отблизо. „Мисля, че ... Прочети още »

ЮЗДП продължава да инвестира в горски пътища и техническа инфраструктура

 Приключи изпълнението на поредния инвестиционен проект за строителство на горска пътна мрежа на територията на Югозападното държавно предприятие. Изграденият в районана „Държавно горско стопанство Кюстендил” траен горски път „Дождевско дере” – трета степен, е с дължина малко над 5 километра и е покрит с трошено-каменна настилка. Трасето попада изцяло в землището на село Горно Уйно, само на 3 км от ... Прочети още »

Правят регистър на домоуправителите

С промени в Закона за управление на етажната собственост ще се разпише и много подробно професионалното управление на сградите от частни фирми, дружества или юридически лица. Те ще бъдат включени в специален регистър в Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Това заяви Гергана Благиева – директор на дирекция „Жилищна политика“ в МРРБ. Преди да бъдат вписани в регистъра, те ще ... Прочети още »