Дневен архив: 27/02/2020

В довършването на язовир „Раянци” е спасението за водоснабдяването на Перник

Темата с алтернативен водоизточник за Пернишко, за да се предотврати втора тежка криза, в каквато изпадна сега общината, отново бе коментирана на редовното заседание на пернишкия минипарламент. Дълги години бе забравен започналият градеж на язовир „Раянци”. Сега обаче драмата на Перник постави на дневен ред евентгуалното му довършване. Ще бъде ли довършен обектът – решението е в правомощията на Министерски ... Прочети още »

Без огньове на открито на Сирни Заговезни

Със заповед на кмета на Перник Станислав Владимиров се забранява паленето на ритуални огньове по повод празника Сирни заговезни върху общински тревни площи, както и в близост до жилищни сгради и други постройки. Не се разрешава също използването на автомобилни гуми, пластмаса и запалителни течности за разпалване на огъня и поддържане на горенето. Извършването на обредните традиции, свързани със Сирни ... Прочети още »

Кметът на Радомир Пламен Алексиев активен в избора на председател на НСОРБ

Кметът на Велико Търново Даниел Панов беше преизбран за председател на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България (НСОРБ). При проведеното тайно гласуване, той получи доверието на 313 от делегатите на Общото събрание на сдружението. За председател на Контролния съвет на сдружението беше избран Денчо Бояджиев, кмет на Разград с 308 действителни гласа на участващите в събранието делегати. ... Прочети още »

Пак кражби на ток, този път в Брезнишко

Нови две кражби на ток са установени при проверки, този път в Брезнишко. Вчера служители на местното Районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество проверили имоти в село Долни Романци и в самия град, собственост на местни жители. Контролните органи констатирали неправомерно присъединяване към електропреносната мрежа, с което се създавали условия за непълно отчитане на потребената енергия. Извършени ... Прочети още »

Гасиха нови 12 пожара в сухи треви и боклуци

Дванадесет пожара в сухи треви и отпадъци са регистрирани в Пернишка област през вчерашния ден. Огнеборците са гасили огньове в пернишките квартали „Васил Левски” и „Караманица” и селата Радуй и Богданов дол. Подобни инциденти е имало и в град Радомир и селата Дебели лаг, Друган, Стефаново и Прибой. Пожари са гасени също в брезнишкото село Станьовци, в Трън и трънското ... Прочети още »

Пиян шофьор отказа да даде кръвна проба

Бързо производство е започнато от служители на Второ районно управление на МВР в Перник. Вчера, на улица „Димитър Благоев“ в пернишкия квартал „Църква“ е проверен лек автомобил „Фолксваген Пасат”, шофиран от 29-годишен жител на областния град. При изпробването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за амфетамин. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за 24 часа ... Прочети още »

Съветници от БСП: Пожелаваме на колегите от ГЕРБ повече конструктивност и повече мисъл за перничани

как умишлено се прави политика на инат и не в интерес на перничани“, заявяват съветниците от БСП и колаиция. Съветниците от ляво пожелаха да коментират поведението на колегите си, които според думите на „червените“ гласуваха да си запазят помещението за партията им, гласуваха си второ такова за ползване безвъзмездно и се опитаха да омаловажат искането на гражданите за онлайн сесии. ... Прочети още »

Малките театрали от „Мускетарите” с нова премиера

Талантливите възпитаници на Ваня Михова от Детско-юношеския театър „Мускетарите” при Обединения детски комплекс ще имат премиера. На 28-ми февруари, петък, от 18 часа те ще представят „Мириам”. Трагедията написана от Лука Донинели разказва за три мюсюлмански арабски майки, които се молят на Мария, майката на Исус, като я наричат Мариам. Първата иска реванш за изнасилен и продаден приятел. Втората е ... Прочети още »

Международният ден за борба с училищния тормоз отбелязаха в ПМГ „Христо Смирненски“

Всяка година в последната сряда на февруари в ПМГ “Христо Смирненски“отбелязваме Международния ден за борба с училищния тормоз. Тази инициатива започва през 2007 г., когато две момчета в Канада застават зад гърба на свой приятел и съученик, който бил тормозен, защото дошъл на училище с розово поло. Дейвид Шепърд и Травис Прайс купуват розови тениски и на следващия ден раздават ... Прочети още »

Най-после общинските съветници в Перник гласуваха предложената от кмета структура на общинската администрация

Структурата на общинската администрация  бе приета след повторно гласуване в  Общинския съвет – Перник, след акт на кмета на община Перник Станислав Владимиров  за връщане на решението на съветниците от 11.02.2020г. Решението на местния минипарламент, с което е отказано да се одобри предложената от кмета на община Перник обща численост и структура на общинската администрация в община Перник и кметствата ... Прочети още »