Дневен архив: 26/02/2020

Системата за е-винетки на Кулата работи, колоната от камиони е заради ремонт на кантар на ГКПП

Системата за е-винетки на ГКПП „Кулата“ работи. Колоната от камиони е заради ремонт на кантар на Граничния контролно-пропускателен пункт и по-малкото гишета, които обработват тежкотоварните превозни средства. Агенция „Пътна инфраструктура“ направи това уточнение по повод разпространена информация в медии, че голяма колона от автомобили достига до Петрич заради срив в електронната система. Прочети още »

Трима талантливи солисти пеят с „Граовска младост”

Тази вечер в Малкия салон на Двореца на културата – Перник ще се състои „Фолклорът – настояще и бъдеще” – концерт на Народния оркестър „Граовска младост” при Общински комплекс Дворец на културата гр. Перник. Гост изпълнители са Наталиа Тодорова, Николай Боянов и Мария Викторова. Наталиа Тодорова е на 18 години от град Годеч. Започва да пее народни песни когато е ... Прочети още »

Работилници за мартенички за децата на Перник

Работилници за мартенички ще има за децата в Перник в навечерието на 1-ви март. По инициатива на НЧ „Съзнание 1922г.” на 26-ти и 27-ми февруари работилница за мартенички ще заработи в галерия „Марин Гогев” за времето от 11 до 14 часа. Изработените мартеници от децата след това ще бъдат показани в изложба, която ще се открие на 28-ми февруари от ... Прочети още »

За две седмици ЧЕЗ Електро подари 30 сметки за ток на свои клиенти

Всеки битов клиент, който до края на деня на 28 февруари 2020 г. заяви получаване на фактура за електроенергия от каса на Изипей, вместо по пощата, може да спечели една от оставащите 15 безплатни сметки Поредните 15 клиенти на „ЧЕЗ Електро България“ АД вече спечелиха безплатна сметка за ток, като се включиха в кампанията „45 безплатни сметки“. Всички те подадоха ... Прочети още »

128 възражения срещу мерака на „Екома” за опасните отпадъци

128 възражения срещу инвестиционното предложение на „ЕКОМА“ ЕООД за „Внедряване на технология за обезвреждане на отпадъчни химични вещества в два модула; „Внедряване на технология за третиране на опаковки, замърсени с опасни вещества и „Инсталация за рециклиране на разтворители“, са постъпили до обяд в деловодството на община Перник. Перничани искат да се преустанови процедурата по издаване на разрешително по ИП на ... Прочети още »

Свикват извънредна сесия за бюджета на Перник

Три важни докладни бе внесъл за ново разглеждане на днешното редовно заседание на Общинския съвет кметът Станислав Владимиров. Той поиска от местните законотворци да преразгледат решенията, взети във връзка с бюджета на общината за 2020 година, програмата за управление и стопанисване на общинските имоти и новата структура на общинската администрация. Минипарламентаристите обаче решиха и включиха като извънредна точка само последната. ... Прочети още »

През пролетта започва ремонтът на опасния надлез „Иван Вазов”

Процедурата по обявената обществена поръчка за изпълнител на ремонта и реконструкцията на надлез „Иван Вазов” в Перник е приключила. Има и сключен вече договор за строителните дейности, заяви на днешното заседание на минипарламента зам-.кметът Мирослав Стоицев. Работата ще започне през април или май, а единствената пречка в момента да не стартира реконструкцията са атмосферните условия – в зимния период подобни ... Прочети още »

Активна работа срещу дрогата и алкохола в Радомир

С минута мълчание в памет на кметския наместник Анна Златкова, започна заседанието на Общинския съвет в Радомир. Съветниците приеха доклада за постигнатите резултати от изпълнението на годишния план за дейностите за подкрепа на личностното развитие на децата и учениците от Община Радомир. Набелязаните мерки в доклада включват осигуряване на специализирано обучение  за свръхнадарени деца и ученици с особени интелектуални, музикални и литературни способности, ... Прочети още »

Кражба на ток в Прибой

Кражба на ток е установена в радомирското село Прибой. Вчера служители на местното Районно управление на МВР и представители на електроразпределителното дружество проверили частен имот в Прибой, собственост на 66-годишен местен жител. Констатирано е неправомерно присъединяване към електрическата мрежа с което били създадени условия за непълно отчитане на потребената електрическа енергия. Извършен е оглед на местопроизшествието. Започнато е досъдебно производство. Прочети още »

Бунгало и фургон изгоряха при пожар в село Ръждавец

Фургон и бунгало са изгорели при пожар в брезнишкото село Ръждавец. Около 16 часа е пламнало бунгало, собственост на местен жител. Причината е небрежност при боравене с открит огън. По същата причина е изгорял и фургон, сигналът за който е подаден около 20,15 ч. Няма пострадали хора и нанесени други материални щети. Още девет пожара в сухи треви и стърнища ... Прочети още »