Дневен архив: 22/02/2020

Пернишката прокуратура сигнализира Община Перник за неработещата пречиствателна на Делта хил

След получено писмо от прокуратурата във връзка с неработеща пречиствателна станция за отпадни води на Делта хил, кметът на община Перник Станислав Владимиров сигнализира  областния управител Емил Костадинов и заедно с него и експерти от общинската администрация отиде на място. Веднага след като бе установено, че проблем в работата на пречиствателната станция има, бе намерено техническо лице, което да я ... Прочети още »

На 23 февруари е последния срок за покупка на седмична електронна винетка за камионите и автобусите

  На 23 февруари е последната възможност за покупка на седмична електронна винетка за камионите и автобусите над 3,5 тона. От 24 февруари 2020 г. продажбата им за тежкотоварни превозни средства ще бъде преустановена. Това информираха от Агенция „Пътна инфраструктура”.  Промяната е свързана с въвеждането от 1 март 2020 г. на тол таксуване за тежкотоварните превозни средства над 3,5 тона. ... Прочети още »

Искат глоби и за лекаря, и за работника с фалшив болничен

За това ще настояват работодателите на предстоящия Тристранен съвет следващата седмица. Да има реални санкции за злоупотребяващите с болнични, като глобите да бъдат както за лекарите, които ги издават, така и за тези, които ги ползват. За това ще настояват работодателите на предстоящия Тристранен съвет следващата седмица. Председателят на АИКБ Васил Валев обясни, че на срещата със синдикатите и властта ... Прочети още »

Поли Гергушева се сгоди и стяга сватба…

В месеца на любовта тв водещата Поли Гергушева влиза в изпълнение на една от големите си мечти – приказна сватба със своя принц на бял кон, който в случая е с колело, ако съдим по профила му в социалните мрежи. Блондинката и приятелят й се сгодиха, а щастливата новина съобщи самата Поли в профила си в Инстаграм. „В месеца на ... Прочети още »