Дневен архив: 20/02/2020

Вече са положени пет километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник

5 километра тръби от водопровода Мало Бучино-Перник вече са положени, а 6 км. е направения изкоп. Това стана ясно на заседание на Областния щаб за изпълнение на Областния план за защита при бедствия. Това съобщиха от областната администрация. „Работи се ритмично по трасето. Всеки ден пристигат по 500-600 метра тръби, които са изключително добри и качествени. Вярвам , че екипите ... Прочети още »

Общинската управа иска помощ

Община Перник продължава с доставката на минерална вода до перничани, детски градини, училища, социални институции и болници. В тази връзка призоваваме съгражданите ни да ни подават адреси и имена на възрастни, самотни и болни хора, както и на хора с увреждания, семейства с малки деца, които нямат възможност да закупуват вода ежедневно, на които да доставим необходимите количества приоритетно. Адресите ... Прочети още »

Притокът в язовир „Студена“ надхвърли 1000 литра в секунда

Притокът в пернишкия язовир „Студена” за първи път от началото на водната криза надхвърли 1000 л/сек. Вчера във водоема са се вливали 1035 л/сек при разход 223 литра, сочат данните на ВиК. Макар и бавно язовирът се пълни. Положителната тенденция е от началото на февруари. В момента в язовира има 3 860 млн. куб. м. вода при максимален обем от над ... Прочети още »

Зам.министър Нанков на среща с представители на „Спаси Перник”

Водопроводът, който се строи от Мало Бучино до Перник и трябва да осигури вода за перничани, може да бъде редуциран като стойност, т.е. цената му да стане по-ниска. Тази изненадваща информация дойде лично от зам.министъра на МРРБ Николай Нанков, който се срещна в министерството с представители на Инициативен комитет „Спаси Перник”. На срещата присъстваха служители на министерството, отговорящи за водния ... Прочети още »

Продължава почистването на реката

С бързи темпове продължава почистването на подпорните стени и коритото на река  Струма в областния град. Бяха събрани и десетки килограми отпадъци сред които автомобилни гуми, пластмасови отпадъци и други. Окастрени са и опасни клони над пешеходната алея. Почистени бяха и градинките около Общински младежки дом-Перник. Почистването на коритото на реката продължава в посока квартал Варош. Перничанин пък са доволни ... Прочети още »

Овладяването на популацията на кучетата – тема на нарочна среща

Овладяването популацията на кучетата на територията на община Перник бе тема на проведената информационна среща в сряда. В нея участие взеха секретарят на община Перник Мартин Жлябинков, кметове на населени места, представители на ОДБХ, Зоо полиция, неправителствените организации „Дай лапа“ и „Моето приемно семейство“, общински инспекторат, ветеринарни лекари, доброволци и експерти от общинската администрация. На срещата беше разяснена предстоящата кампания ... Прочети още »

Депутатът Красимир Велчев нападна кмета на Перник

„След всяко управление на БСП, обществото заварва голяма разруха и увеличени дългове”.  Това заяви зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и народен представител от област Перник Красимир Велчев в интервю за Кабелна телевизия „Кракра”, в което изрази своите опасения по повод заявено намерение от страна на кмета на Перник  за прегласуване на бюджета на общината, с което да бъде увеличена неговата ... Прочети още »

Кариерен форум за българи във Великобритания, организира Агенцията по заетостта

Кариерен форум за българи във Великобритания планира да проведе Министерството на труда и социалната политика в партньорство с Агенция по заетостта.  Събитието ще се състои на 7 март 2020 г. в посолството на Република България в Лондон на адрес: 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL. Това информираха от Дирекция „Бюро по труда” в Перник.  „Кариерното изложение е част от планирана поредица ... Прочети още »

РЗИ установи отклонения от качеството на водата, съгласно Наредба №9

 Отклонения от качеството на питейната вода, съгласно изискванията записани в Наредба  №9,  установи Регионалната здравна инспекция в Перник за периода 03.02.2020 г. – 16.02.2020 г  на територията на област Перник. През този период е изследвана  водата в 28 населени места, в областта.  Изследвани са 118 проби от питейна вода при консуматорите от централно водоснабдени населени места по показателите, включени в постоянния мониторинг (група А) и ... Прочети още »

Тол таксите за тежкотоварния транспорт ще са между 3 и 7 стотинки за километър

Тол таксите за масовите тежкотоварни превозни средства – с тегло между 3,5 т и 12 т, ще са от 3 до 7 ст. на километър, в зависимост от емисионния клас на превозното средство и класа на пътя.  Това предвижда приетото днес от Министерския съвет постановление за изменение на Тарифата за таксите, които се събират за преминаване и ползване на републиканската ... Прочети още »